Varza de Bruxelles cu sos olandez
300 g varza de Bruxelles
patrunjel verde
sare
Pentru sosul olandez
200 g margarina
2 linguri faina
1 lamaie
½ ceasca apa
sare, piper
Intr-o craticioara, se amesteca faina cu apa pana se omogenizeaza. In alta craticioara, se topeste margarina, apoi se toarna peste faina, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga sare, piper si treptat zeama de lamaie. La urma se adauga piper, dupa gust. Se inlatura foile vestede ale verzelor, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 15 minute, apoi se scot cu spumiera intr-o salatiera. Se toarna peste ele sosul olandez, se presara cu patrunjel verde tocat fin si se servesc imediat.
E bine sa stii
Salata aceasta se poate prepara si cu varza obisnuita. Se aleg verze de dimensiuni mici, care se fierb intregi, apoi se taie felii groase si se acopera cu sos olandez, preparat ca mai sus.