Varza dulce cu carne
800 g carne de porc
1 varza proaspata
4-5 rosii bine coapte
200 g costita afumata
200 g smantana
100 ml vin
100 ml ulei
200 ml supa de legume
foi de dafin
cimbru
sare, piper
Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe inabusit cu jumatate din cantitatea de ulei, la care se adauga putina supa sau apa. Cand este aproape fiarta, se adauga vinul. Separat, varza se curata de cotoare, se taie fasii subtiri si apoi se freaca cu sare. Costita se prajeste in uleiul ramas, apoi se adauga varza, foi de dafin, cimbru, piper boabe si putina apa. Se fierbe varza inabusit, cca 30 de minute. Spre sfarsit, se adauga rosiile curatate de pielite, taiate cuburi, apoi carnea cu sosul format. Se amesteca ingredientele si se introduce vasul in cuptor pentru inca 40 de minute. Se serveste cu smantana adaugata la masa.
Articolul anterior Porc cu garnitura de varza rosie Articolul următor Conopida cu carne de porc