Evenimentul care va avea loc la sfârșitul acestei luni presupune realizarera concomitent a trei evenimente distincte: o lună plină, care se întâmplă când luna este cel mai aproape de Pământ, o lună albastră (astrul nu va fi de fapt albastru), a doua într-o singură lună și o eclipsă totală de lună (fenoment cunscut și ca lună de sânge).
Prima super lună a anului a avut loc în noaptea de Revelion și din păcate, luna albastră nu va putea fi văzută de toată lumea, deoarece tehnic vorbind, deși NASA este dispusă să facă o concesie și să considere toate cele trei fenomente ca având loc în același timp, a doua lună plină va fi pe culmi abia în 1 februarie. Pe de altă parte, lunile albastre nu sunt chiar atât de rare, ele se întâmplă aproape la fiecare trei ani. Cât despre superlună, aceasta se va întâmpla practic cu o zi înainte, când luna va fi la doar 358.400km de Pămând față de distanța normală 384400km. Deși superluna este mai mare decât una normală, puțini oameni sunt în stare să observe diferența cu ochiul liber, deoarece aceasta își modifică dimensiunea cu doar 14%. Iar spre deosebire de eclipsele solare, elipsa de lună este vizibilă din orice parte a lumii unde este noapte.
Acest triplu fenomen astronomic nu se va mai întâmpla prea curând, iar America de Nord-Vest, Asia de Est și Australia vor avea parte de cea mai bună priveliște.