Praful de culoare galbenă întărește sistemul imunitar și face minuni pentru creier și ficat.
Previne cancerul
Turmericul a fost mereu folosit în tratarea problemelor de ficat, dar știința i-a confirmat proprietățile abia acum 20 de ani, când s-a demonstrat că are proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante. El reduce efectele cirozei, a supradozei de fier, ethanolului, nivelul de toxicitate și ameliorează simptomele colecistei. Curcuminul, ingredientul activ din turmeric, reduce riscul cancerului de ficat, datorită abilității sale de a diminua efectele carcinogenelor (thioacetamidelor).
Turmericul și sănătatea cerebrală
Cercetătorii au confirmat că turmericul îmbunătățește activitatea cerebreală, deoarece curcuminul blochează acumularea beta-amiloidului cu până la 40%, acesta fiind principala cauză a bolii Alzheimer.
Turmericul are proprietăți anti-inflamatorii cu ajutorul cărora se reduc inflamațiile și influențele agenților oxidanți. De asemenea, studiile au confirmat eficiența acestuia în tratarea depresiei.
Turmeric și ulei
1 linguriță turmeric, 1 linguriță ulei de cocos, 2 căni lapte de cocos, 1 vârf piper negru
Se încălzesc toate ingredientele într-o oală și se amestecă continuu până încep să fiarbă, moment în care se stinge focul și se soarbe cu grijă din această băutură caldă, care se poate adăuga în supe, curry și alte preparate culinare.
Apă cu turmeric
1/4 linguriță turmeric, 2 căni apă
Se fierbe apa și se adaugă turmericul. Se amestecă timp de 10 minute, apoi se lasă un pic la răcit și se savurează băutura caldă.
Vezi ce se întâmplă cu ficatul şi creierul tău dacă bei apă fiartă cu turmeric
Turmericul este o mirodenie din ce în ce mai folosită, prezentă mai ales în bucătăria Asiatică, dar este și unul dintre cele mai bune remedii în cazul mai multor afecțiuni.