Unele locuri din casa ta nu trebuie curățate prea des, așa că trebuie doar să îți faci un program bine stabilit de curățenie și să-ți organizezi timpul, pentru a fi fericită și cu casa curată.
Zilnic
1. Pentru a evita depunerile de calcar, adu-ți aminte să ștergi chiuveta cu o levetă după fiecare utilizare.
2. Renunță la burețel și folosește după fiecare duș o racletă de geamuri pe faianța din baie, ca să nu se facă mucegai.
3. Spală mereu toate vasele înainte de a te culca și nu le lăsa prea mult la muiat, deoarece apa murdară favorizează dezvoltarea bacteriilor.
4. Dulapurile de bucătărie și masa ar trebui curățate mereu, astfel încât să nu existe resturi de mâncare sau frimituri care să favorizeze apariția dăunătorilor.
5. Spală-ți hainele în fiecare zi, pentru a nu lăsa bacteriile să se înmulțească pe hainele murdare și nu aștepta mereu să ai o mașină de splălat plină.
Săptămânal
1. Cearceafurile trebuie spălate separat de restul rufelor, la temperatură mai mare, sortate după tipul matarialului.
2. Înainte să dai cu mopul sau mătură, pune aspiratorul în funcțiune, pentru a nu întinde mai rău mizeria și dacă ai copii mici sau animale de companie, această operațiune ar trebui efectuată de trei ori pe săptămână.
3. Curăță rafturile din baie cu soluție dezinfectantă și ține periuțele de dinți în containere închise, ca să nu primească din bacteriile care zboară prin aer când tragi apa la toaletă.
4. Pentru a șterge praful, folosește cârpe din microfibră, care nu zgârie mobila.
5. Pentru a îndepărta petele de grăsime din bucătărie folosește detergent de vase și apă caldă.
6. Când cureți chiuvetele din baie și bucătărie, folosește un detergent care să nu conțină clor sau acid puternic, pentru că altfel le deteriorezi.
Lunar
1. Folosește praf de copt pentru curățarea cuptorului cu microunde, este cel mai bun produs pentru așa ceva și îndepărtează mirosurile.
2. Când golești sacul aspiratorului nu uita să cureți și filtrele, pentru ca aparatul să funcționeze corespunzător.
3. Înainte de a șterge jaluzelele cu apă și săpun aspiră-le la putere mică.
4. Utilizează o perie specială pentru praf, moale, pentru a curăța marginile pereților și lustrele.
O dată la 3-6 luni
1. Cu praf de copt vei scăpa de mirosurile neplăcute din frigider.
2. Pilotele, păturile și saltelele se curăța mai greu, dar periodic trebuie lăsate să se aerisească pentru câteva ore la soare.
3. Perdelele de baie se pot spăla ușor la mașină dacă le împăturești.
4. Pentru a curăța filtrele de la hotele de bucătărie, lasă-le la muiat câteva minute în apă fierbinte, apoi dă-le cu săpun și clătește-le bine.
5. Înainte să freci cuptorul preîncălzește-l pentru 20 de minute, astfel murdărie interioară se va muia.
Anual
1. Pentru îndepărtarea murdăriei de pe covoare și mochete se folosește un detergent special, iar dacă ai animale de companie această operațiune trebuie făcută de câte ori este nevoie, cel puțin o dată la șase luni.
2. Nu spăla niciodată geamurile într-o zi însorită, pentru că soluția de geamuri se va usca mult prea repede și va lăsa mai multe urme inestetice. Dacă ai vedere la stradă sau în cartierul tău este mult trafic, ferestrele trebuie spălate de două ori pe an.
3. În funcție de material, poți spăla perdelele la mașină sau le poți da cu un aspirator sau fier de călcat cu aburi.