Dacă și ție îți plac tehnicile eficiente de dezvoltare personală, ai ajuns unde trebuie, pentru că așa cum Albert Einstein și Charles Darwin au folosit metoda de 2 ore pe săptămână pentru a deveni cea mai bună variantă a lor, așa vei învăța și tu să te dezvolți.
Einstein a inventat „experimentele gândirii”
Albert Einstein a realizat multe experimente, printre care acela prin care a demonstrat teoria relativității și multe altele, care au pus bazele fizicii moderne. După modelul lui te poți lua și tu, încercând să îți imaginezi diverse deznodăminte ale unor situații prin care ai trecut sau în ideea că dacă vei face ceva, se va întâmpla un anumit lucru.
Dă frâu liber imaginației
Permite-ți să te oprești din tumultul vieții și să analizezi ceea ce se întâmplă, pentru a te înțelege în primul rând pe tine și a putea să-ți identifici viitorul. Să visezi cu ochii deschiși te poate face să fii mai productivă decât oricând, deoarece te forțezi astfel să faci față realității și posibilelor situații generate de ideile creative care-ți vin.
Supune-te unei introspecții
Pentru unii oameni, să stea 2 ore pe rețelele de socializare este acceptabil, dar să mediteze atâta timp este ceva de neconceput. Ca să nu simți că pierzi timpul, poți lua un pix și un caiet în care să-ți notezi câteva întrebări pentru tine însăți, cum ar fi: „Ce am obținut până acum?”, „Pot să fac ceva pentru a-mi îndeplini visele?”, „Mă simt inspirată de ceva sau cineva anume?” și „Unde mă văd în 6 luni sau în 5 ani?”.
Bucură-te de o plimbare prin natură
O plimbare prin parc sau pădure te va ajuta să te gândești la lucruri pentru care de obicei nu ai timp. În plus, conform celor mai recente studii, plimbarea în aer liber face bine psihicului, sporește creativitatea și te ajută să rezolvi mai repede și mai ușor problemele.
Scrie-ți o scrisoare
Pare demodat, dar să-ți scrii o scrisoare de mână este foarte terapeutic. Este o unealtă foarte bună pentru introspecție și astfel ai ocazia să-ți vezi propriile gânduri și să înțelegi de fapt mai bine ce simți și ce gândești. Vei trage astfel concluzii mai puțin evidente, îți vei analiza trecutul și-ți vei plănui viitorul.
Vezi cum să aplici în favoarea ta „Regula de 2 ore”
În ziua de astăzi, unii oameni consideră că timpul în care nu fac nimic este timp pierdut, dar studiile arată exact opusul.