Vin pelin
10 l vin alb
Pentru macerat
25 g floare de pelin
5 g pelinita
2-3 g coriandru
2 g cuisoare
3-4 g scortisoara
2-3 coji de gutui
Se pregateste un saculet de tifon, de forma cilindrica, care sa intre usor pe gatul damigenei. Saculetul trebuie sa aiba o sforicica lunga, al carei capat va sta in afara damigenei, pentru a fi scos usor in momentul in care procesul de macerare s-a incheiat. In acest saculet se pun toate ingredientele pentru macerat, apoi saculetul se introduce in damigeana cu vin. Este de preferat ca vinul sa fie alb, usor dulceag. Saculetul se lasa cufundat in vinul din damigeana timp de 8-9 zile, apoi se scoate, iar vinul se trage la sticle, se capseaza si se tine la rece pana este servit.
E bine sa stii
Pentru prepararea vinului pelin se poate folosi si un vin rosu, dulceag, usor acidulat.