Vinete coapte siciliene
o vanata mare
2 petioluri de telina
4 rosii mari
o lingurita ulei de floarea-soarelui
2 cepe mici, tocate fin
o lingura pasta de tomate
25 g masline verzi
sare, piper macinat
o lingura otet de vin alb
2 lingurite zahar cu granulatie fina
o lingura busuioc verde tocat, pentru ornat
salata verde pentru garnitura
Preincalziti cuptorul cu 20 de minute inainte de a gati. Taiati vanata in cuburi mici pe care le veti pune intr-o tava unsa cu putin ulei.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti vanata in cuptorul preincalzit. Dupa circa 15-20 de minute, scoateti tava si lasati vanata sa se raceasca.
Puneti telina si rosiile intr-un castron mai mare si turnati deasupra apa clocotita.
Cand observati ca pielita rosiilor incepe sa crape, scoateti rosiile din castron, curatati-le complet de pielita si de seminte si tocati pulpa in cuburi mici.
Scoateti petiolurile de telina din apa si tocati-le cat mai fin.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa 2-3 minute. Adaugati telina, rosiile, pasta de tomate si maslinele, sare si piper dupa gust.
Lasati totul pe foc circa 5 minute, amestecand tot timpul. Adaugati otetul, zaharul si cubuletele de vanata si lasati totul safiarba 2-3 minure. Se serveste rece, decorat cu busuioc verde si frunze de salata.