Vinete umplute cu ceapa
Zeama de la 2 lamai
Sare, piper proaspat macinat
5 cepe
3-4 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
Patrunjel
1 lingurita de oregano
1 lingurita de cimbru
30 g samburi de pin
Pentru sos
2 pahare de iaurt degresat
2-3 catei de usturoi
2 linguri de miere
Felii de rosii, verdeata
30 g parmezan ras
Curatati vinetele, spalati-le si taiati-le in doua. Scobiti miezul cu o lingurita. Stropiti jumatatile de vinete cu zeama de lamaie, condimentati-le cu sare si piper si asezati-le intr-o tava unsa.
Curatati ceapa si usturoiul, taiati-le rondele. Incingeti uleiul de masline si caliti rondelele de ceapa si usturoi. Adaugati patrunjelul tocat marunt, oregano, cimbrul si samburii de pin. Umpleti jumatatile de vinete cu acest amestec si bagatile in cuptorul incalzit la 180 de grade. Lasati la cuptor 35 de minute.
Amestecati iaurtul cu usturoi si miere. Condimentati cu sare si piper.
Scoateti vinetele din cuptor, aranjati-le pe un platou. Ornati cu felii de rosii, picurati sos de iaurt, ornati cu fire de verdeata si parmezan ras. Reteta oferita de Grup Editorial RAO