Vinete umplute cu legume
4 vinete potrivite ca marime
6 cepe mici
2 morcovi
2 radacini de pastarnac
2 radacini de patrunjel
2 capatani de usturoi
5 linguri ulei
4-5 rosii
1 pahar de supa de legume
patrunjel verde
marar verde
sare, piper
Se curata vinetele de coaja, se taie pe jumatate, in lungime, se scoate miezul avand grija sa ramana un suport de 1 cm (ca o barcuta). Legumele radacinoase se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste, iar miezul de vinete se toaca marunt. Se amesteca toate legumele si se calesc impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se adauga patrunjel si marar verde si se umplu jumatatile de vinete cu aceasta compozitie, apoi se asaza intr-o forma termorezistenta, punand deasupra si printre ele felii de rosii. Se adauga un pahar de supa de legume si se pune la cuptor pana scade sosul.
Articolul anterior Mancare de fasole verde cu cartofi Articolul următor Conopida cu smantana