Vinete umplute
6 vinete
6 cepe mici
2 morcovi
2 radacini pastarnac
2 radacini patrunjel
2 capatani usturoi
1 legatura verdeata
1 telina
1 pahar ulei
1 kg rosii
sare
Vinetele se curata de coaja, se taie in jumatate pe lungime, se scoate cu grija miezul, se oparesc in apa clocotita cu sare si se lasa deoparte. Se curata restul de legume, radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste, iar miezul de vinete se toaca. Toate se inabusa in ½ pahar de ulei si putina apa. Amestecul se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga verdeata tocata si cu el se umplu jumatatile de vinete. Acestea se aseaza intr-o tava. Se adauga peste si printre ele felii de rosii, se toarna uleiul ramas si se dau la cuptor. Sunt gata cand scade bine sosul. Se servesc reci.
Articolul anterior Dovlecei la cuptor Articolul următor Cartofi noi cu usturoi