O substanta care se gaseste in vinul rosu sporeste efectul medicamentelor administrate in tratarea cancerului la san. Cercetarile de laborator arata ca resveratrolul, care se gaseste in coaja strugurilor, impiedica dezvoltarea bolii prin blocarea efectelor determinate de cresterea nivelului hormonal estregen. Mai mult, aceasta substanta blocheaza si combinare estrogenului cu ADN-ul care faciliteaza dezvoltarea de celule tumorale.
Potrivit dailymail.co.uk, analizele au aratat ca celulele canceroase tratate cu resveratrol s-au oprit din dezvoltare, spre deosebire de cele care nu erau tratate asemenea.
Dr. Sebastiano Ando, de la Universitatea din Calabria, Italia, sustine ca: "Resveratrolul este un potential ingredient cheie care ar putea fi folosit pentru tratarea cancerului la san atunci cand aceasta afectiune devine rezistenta la tratamentul hormonal."
Aceasta substanta este un antioxidant puternic care se gaseste si in alte alimente, precum arahide, coacaze si afine.
Probleme de sanatate depistate la inspectarea in oglina
Cancerul la san este una dintre cele mai frecvente tipuri de cancer intalnit in randul femeilor. In Europa la fiecare 2,5 minute o femeie primeste diagnosticul de cancer la san, iar in Romania 5% dintre femei sufera de aceasta afectiune.
Ce probleme de sanatate se ascund in spatele kilogramelor in plus