In primul rand, existenta unei cosmeticiene cu experienta este absolut necesara in ingrijirea si tratarea tenului tau, deoarece nimeni, mai bine decat ea, nu cunoaste indeajuns diagnosticarea corecta a tenului - lucru essential in stabilirea unui tratament corect si a alegerii produselor optime pentru a ajunge la un rezultat satisfacator in cabinet, cat si pentru alegerea produselor de ingrijire acasa, zi de zi.
Rolul cosmeticienei este de a va fi in ajutor atat cu sfaturi cat si cu tratamentele profesionale din cabinet, cu care ea va realiza ceea ce tu nu reusiti sa realizati acasa… Este foarte important sa existe o relatie stransa, frumoasa, comunicativa, sa va consultati cu ea in orice problema a tenului, sa o puneti la curent cu orice modificare a lui si de asemenea nu ezitati sa ii cereti opinia in alegerea unui produs cosmetic.
Pasul numarul unu:
Curatarea - unul dintre cei mai importanti pasi in drumul spre un ten curat si sanatos. Tenul trebuie eliberat de surplusul de sebum, impuritati, celule moarte, cel putin o data pe luna la cosmeticiana ta si zi de zi, cu minutiozitate, acasa, dimineata si seara. Se incepe cu demachierea ochilor si a buzelor, apoi a intregului ten, gat si decolteu. Este foarte important sa iti alegi produsele corespunzatoare tenului tau. Nu luati sfatul prietenelor sau a cunostintelor carora "le-a facut bine" produsul X sau Y... Fiecare ten are nevoile si particularitatile lui. Nu va lasati incantate de reclame vazute la TV sau reviste chiar daca pot fi produse de buna calitate.
Sa nu uitam ca "reclama este sufletul comertului"...
In cadrul demachierii nu trebuie sa ne lipseasca sapunul lichid sau laptele demachiant( alese in functie de tipul de ten), tonicul, un gommage usor abraziv, bureti cosmetici speciali pentru demachiere si curatare a tenului.
Pasul numarul doi
Hranirea si hidratarea pielii - esentiale pentru a avea un ten luminos, sanatos catifelat. Dupa ce am curatat si tonifiat tenul, aplicam crema hidratanta sau de ce nu, inaintea ei, putem aplica o masca hranitoare sau hidratanta, facuta "hand-made" sau chiar profesionala, o data la 5-7 zile, in functie de necesitatile tenului. Importanta cremei hidratante este de neinlocuit deoarece asigura apa necesara tenului pe intreg parcursul zilei si nu in ultimul rand este o buna baza de machiaj. Sa nu uitam crema sau serumul special pentru zona ochilor, care isi aduce si el aportul in indepartarea ridurilor fine, intarzierea aparitiei lor si atenuarea cearcanelor. De asemenea aplicarea unui balsam hidratant pentru buze, face ca acestea sa devina si ele hidratate si catifelate, iar aplicarea rujului se va face mult mai usor lasand un aspect mult mai neted si fin, fara acele striuri inestetice de "buze crapate".
Pasul numarul trei
Protejarea tenului - Chiar daca multe cosmeticiene sau poate chiar si medici dermatologi nu sunt de acord, noi recomandam aplicarea fondului de ten zilnic sau de cate ori iesim din casa. Persoanele informate corect, stiu ca pe langa rolul estetic pe care il are un fond de ten in a "acoperi" petele inestetice post acnee sau hiperpigmentatii, gaurele sau cicatrici, fondul de ten are si rolul de PROTECTIE!
Da, de protectie pe parcursul intregii zile, in care ne confruntam cu un aer poluat plin de praf si impuritati, care se astern pe tenul nostru pe durata intregii zile. El este bariera intre mizerie si pielea noastra curata si hidratata. Intr-adevar nu reuseste sa respinga in proportie de 100% impuritatile insa rezultatul este semnificativ fata de un ten care nu este protejat de el. Incercati pe cat posibil sa va alegeti produse de calitate superioara chiar daca preturile sunt usor mai costisitoare. Noi consideram ca sanatatea tenului este mult mai importanta decat acea diferenta valorica intre un produs de calitate indoielnica si un produs de calitate superioara.
Sa incepem cu tenul uscat, care spre diferenta de tenul gras, sufera continuu de lipsa apei in tesut. Este un ten caruia nu ii va fi niciodata suficienta doar crema hidratanta . El ca de altfel si celelalte tipuri de ten, are nevoie de hidratare interioara, fiind necesar un consum de minimum 2-3 litri apa plata/zi.Tenului uscat ii recomandam tratamente cu ultrasunete si acid hyaluronic, colagen si elastina, masti cu extract de ceai verde, germeni de grau si extract de trandafiri, avocado, seva marina, colagen marin, caviar si multe altele.
Tenul gras este un ten care secreta mult sebum, o priza excelenta din pacate la praf si impuritati insa si o buna sursa de retinere a apei in piele. Este un ten cu porii predominant dilatati, acoperindu-se usor cu puncte negre, asa numitele comedoame, un ten caruia ii trebuie acordata multa atentie in curatare si reglare a secretiei de sebum. Ingredientele de baza in masti si creme, serumuri si celelalte produse destinate tenului gras sunt: argila, uleiul de macadamia, panthenolul, vitamina b3, aloe, hamamelis, controlamine –extract din alga laminaria si multe alte ingrediente binefacatoare.
Tenul acneic este un ten care se confrunta cu o dereglare puternica a glandelor sebacee in perioada pubertatii atat la femei cat si la barbati si chiar si in perioada menopauzei la femei cand au loc tulburari hormonale. Acest ten trebuie neaparat tratat cu regularitate mai ales pana se va ajunge la asanarea infectiei, tratamentul cosmetic mergand mana in mana cu tratamentul medicamentos prescris de medicul dermatolog. Sfatul nostru este de a nu intarzia sa mergeti imediat ce vedeti ca ceva nu este in regula cu tenul vostru, sa consultati medicii de specialitate cat si cosmeticiana voastra pentru a preveni o extindere a afectiunii si o realizare dificila a unui rezultat bun intr-un timp scurt. Cu cat interventia tratamentului este mai rapida cu atat semnele si cicatricele post acneice vor fi intr-un numar mai redus si usor de indepartat.
Tenul matur - Odata cu trecerea timpului si cu inaintarea in varsta deja ne gandim la riduri fine si ne indreptam atentia spre tratamente mult mai complexe, in principiu si pentru ca producerea de colagen este redusa, iar tenul trebuie ajutat din exterior, fiindca "motoarele" din interior merg acum la viteza mult mai redusa. Noi, cosmeticienele salonului Yrys, va recomandam sedinte repetate de microdermabraziune insotite de ultrasunete cu acid hyaluronic, colagen, elastina, serumuri vitaminizante, masti puternic hranitoare si hidratante, masaj cu serum hranitor, cu vitaminaE, coenzima q10, microdermabraziunea fiind o metoda de regenerare celulara si un tratament de curatare non invaziv. De asemenea recomandam intotdeauna a se aplica un serum special pentru tenul matur, antirid, inaintea cremei hidratante pentru un rezultat mult mai bun.
Acestea sunt doar cateva din sfaturile noastre, va asteptam cu drag, oricand sa ne vizitati la salonul nostru!