Ai mancat de nenumarat ori ciuperci, dar te-ai gandit vreodata ce se ascunde sub "palaria" lor? Un mare avantaj al ciupercilor este acela ca pot fi incluse in alimentatia persoanelor supraponderale.
"Ciupercile proaspete sunt sarace in calorii (10 cal/100 g) si bogate in proteine, putand fi consumate inclusiv de persoanele care au probleme cu greutatea. Spre deosebire de alte legume, acestea nu contin fitati, prin urmare fierul din ciuperci se absoarbe usor (1 mg/100 g)", a explicat nutritionista Mihaela Bilic pe pagina ei oficiala.
Se pare ca ciupercile au substante antibiotice in structura lor si tocmai acest lucru este benefic pentru organism. "In ciuperci exista fibre, potasiu, seleniu, zinc si toate vitaminele din grupul B, fiind sursa vegetala cea mai bogata in vitamina B3 si B5. Substantele antibiotice din structura lor inhiba si chiar distrug o serie de bacterii, stimuleaza activitatea leucocitelor (globulele albe din sange) si cresc rezistenta organismului la imbolnavire", a subliniat Mihaela Bilic.
Citeste si: Cori Gramescu iti recomanda un pranz light
Detoxifiere cu orez si ciuperci - Incearca si tu!
Ciupercile, ideale pentru sanatatea ta, dar si pentru post!
Ciupercile chinezesti te slabesc vazand cu ochii!
Cel mai scump afrodisiac - Tu stii despre ce este vorba?
Sursa foto: www.freedigitalphotos.ne