Soia, peste si legume din belsug
Legumele crucifere (varza, conopida, broccoli) sunt consumate de catre japonezi de cinci ori mai des decat o fac alte popoare, iar acest obicei are un efect benefic asupra sanatatii, acestea avand un important rol impotriva cancerului, spune specialistul in alimentatie Corina Zugravu, potrivit evz.ro. In plus, alimentatia lor este bogata in acizi grasi omega-3, dat fiind faptul ca se consuma la ordinea zilei peste oceanic si alge, care sunt si surse importante de minerale.
Orezul, inlocuitor de succes pentru paine
Japonezii prefera orezul, in locul painii albe, care are un continut caloric mare, contribuind la cresterea ingreutate. Mancand orez, obtii mai usor senzatia de satietate.
Portii reduse si aspect apetisant
Vasele folosite de japonezi sunt mai mici decat cele utilizate de alte popoare, ceea ce reduce automat portiile. Cantitatile mari de mancare servite la masa, uneori fara sa constientizam, sunt principalul vinovat pentru obezitate, arata specialistul citat de sursa mentionata.
Fara ulei
Prajitul alimentelor in baie de ulei nu se numara printre obiceiurile japonezilor, acestia preferand alimentele gatite la abur sau trase la tigaie, pentru a nu altera proprietatile nutritive. Singurul pe care il folosesc, in cantitati mici, este uleiul de rapita.
Mananca sanatos: Ce trebuie sa contina de fapt salata