Un studiu recent (publicat in jurnalul JAMA Internal Medicine) arata ca barbatii care au fost diagnosticati timpuriu cu cancer de prostata prezentau un risc mai scazut ca boala sa se raspandeasca in tot organismul daca au inlocuit grasimile animale din mancarurile procesate - cum ar fi prajiturile si produsele de patiserie - cu grasimi vegetale sanatoase.
Servirea unei salate pe zi care include un dressing bazat pe ulei (echivalentul unei linguri mari) a fost legata de existenta unui risc cu 29% mai scazut de a face cancer de prostata intr-o forma letala si de un risc cu 13% mai mic de mortalitate - indiferent de cauza mortii.
Cercetatorii americani au tinut sa sublinieze ca cercetarea (in care au fost implicati 4577 de pacienti cu cancer de prostata) a aratat o asociere si nu a putut sa demonstreze efectiv ca o dieta bogata in uleiuri vegetale si diferitele tipuri de nuci si alune au fost cauza unui risc mai scazut de cancer.
Citeste si: Proprietatile miraculoase ale uleiului din seminte de canepa!
Sursa foto: Free Digital Photos