Studiul a fost realizat de catre Johanes Scherr, profesor la Universitatea Tehnica din Munich (Departamentul de Preventie si Medicina Sportiva). Cercetarea lui a demonstrat ca un consum de bere fara alcool poate avea efecte antiinflamatorii si poate reduce infectiile tractului respirator superior.
Desfasurat in 2014, pe parcursul a 15 saptamani, studiul a evidentiat ca polifenolii care se regasesc in mod natural in berea fara alcool pot avea proprietati antioxidante, antipatologice si antiinflamatorii, ceea ce poate reduce incidenta bolilor tractului respirator superior.
Cercetarea germana a mai relevat faptul ca polifenolii din berea fara alcool pot imbunatati recuperarea celulelor musculare cardiace dupa un efort intensiv si prelungit.
Aceste descoperiri sunt valoroase pentru sportivi si persoanele care depun un efort fizic sustinut, deoarece in urma unei activitati intense si prelungite pot rezulta cresteri ale biomarkerilor care semnaleaza o activitate inflamatorie, disfunctii ale sistemului imunitar, cat si un nivel ridicat de risc in ceea ce priveste infectiile, in special cele ale tractului respirator superior.
"Studiul de fata demonstreaza posibilele efecte benefice ale consumului de bere fara alcool, pentru inima si tractul respirator. Polifenolii care se regasesc in mod natural in alimente precum fructele si legumele sau in bauturi precum berea fara alcool au intr-adevar o influenta pozitiva asupra organismului uman. Astfel, berea fara alcool este o bautura-aliment binevenita pentru cei care depun mult efort fizic, nu doar prin efectul de hidratare a organismului, dar si prin aportul de polifenoli", a explicat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Citeste si: Ce boli se agraveaza in sezonul rece