Cu această ocazie, Flori de Ie va organiza un eveniment unic și special, ce va debuta sâmbătă – 7 noiembrie, cu un foc de tabără la Pensiunea Casă Brâncuși din comună Pestisani. În cadrul acestei șezători vom putea depăna și împărtăși povești și idei despre identitatea și cultura românească, exprimându-ne adevăratele valori cultrale pe care le deținem.
A doua zi – 8 noiembrie, va continua cu același spirit de dor și drag pentru tradiționalul românesc, cu o readucere în prim plan a obiceiurilor și tradițiilor românești, precum olăritul, torsul, cusutul sau țesutul. Toate aceste activități vor fi aduse in prim plan de catre Flori de IE, si vor avea loc într-un decor feeric, învăluit de muzică și voie bună, alaturi de oameni talentați și speciali.
Elementul cheie al Flori de IE îl reprezintă IA românească, ea are rolul de ambasador al nostru, ambasador al bunelor maniere și a respectului față de tradițiile și valorile acestei țări. Aceasta este motivația noastră puternică, de a arăta lunii întregi propriile noastre valori. Universul “Flori de IE” cuprinde peste 150 de îi tradiționale românești, autentice, brodate cu migală și pasiune acum peste 100 de ani. Ea ne face să ne simțim importanți, este o bucată din identitatea noastră, la fel cum sunt și alte multe meșteșuguri românești.
În cadrul acestul eveniment, ne propunem să promovăm și să oferim o continuitate tradițiilor românești. Dorim să îi facem pe toți cei prezenți, și nu numai, să se reindrăgostească de arta populară românească, de obiceiurile, tradițiile și meșteșugurile atât de apreciate odinioară. Crearea unui sentiment de „noi” ne va da puterea necesară să împărtășim frumusețea României și peste hotare. Cu toții purtăm cu drag în suflete dorul de tradiționalul românesc, unic și rafinat. „Flori de IE” reprezintă o mică bucată a trecutului adusă în prezent prin acest concept unic în România. Dorim să ne exprimăm mândria pe care o purtăm însuflete datorate faptului că suntem români, cu o vastă cultură în spate.
Precum a afirmat marele sculptor, Constantin Brâncuși, „Arta nu face decât să înceapă continuu”. Astfel, arta nu piere, ci reapare, având un caracter de continuitate iar noi avem datoria de a păstra moștenirea culturală pentru a o transmite cu multă dragoste și bucurie atât generațiilor viitoare, cât și întregii lumi.
Așadar, Flori de IE te așteaptă cu mare drag și voie bună la Pensiunea Casa Brâncuși din satul Hobița, în zilele de 7 și 8 noiembrie, pentru a celebra împreună frumusețea artei populare românești, dragostea și pasiunea românilor!