Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»
Kim Soo-hyun

Mai multe branduri au renunțat la contractele cu actorul...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Copiii lui Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul...

Citeste mai mult»
Émilie Dequenne

Actriţa belgiană Émilie Dequenne a murit la vârsta de 43...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Comediantul Conan O'Brien va prezenta şi gala Oscar din 2026

Citeste mai mult»
Sean 'Diddy' Combs

Sean 'Diddy' Combs va trebui să răspundă la noi acuzații

Citeste mai mult»
Nikki Glaser

Nikki Glaser va fi din nou gazda galei de decernare a...

Citeste mai mult»
intrerupator

Ce tipuri de întrerupătoare sunt potrivite pentru...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla i-a scris o scrisoare lui Gisele Pelicot

Citeste mai mult»
obama

Soţii Obama sunt în discuţii pentru a co-produce un film...

Citeste mai mult»
Donatella Versace

Donatella Versace renunţă la funcţia de director creativ...

Citeste mai mult»
Cristina Bâtlan

Cristina Bâtlan a avut un an de coşmar. Fiul său a trecut...

Citeste mai mult»
peste

Consumul de pește, corelat cu o personalitate mai...

Citeste mai mult»
Marc

Portarul Marc-André ter Stegen dezminte că soţia sa l-a...

Citeste mai mult»
Céline Dion

Céline Dion îşi avertizează fanii cu privire la...

Citeste mai mult»

Weekend la Brasov

In fiecare octombrie sarbatorim cate un  an  de maritis , si cum alti soti stau impreuna in medie 10 ore / zi , iar noi stam 24 de ore impreuna, am putea spune ca avem vreo 30 de ani de sarbatorit .Asa ca ne-am gandit  de data asta sa mergem un weekend la Brasov.

Am plecat de vineri si am ajuns pe seara in Brasov, ne-am oprit la restaurantul Butoiul Sasului sa mancam si as putea spune ca am mancat pe saturate, eu un ficat de rata excelent cu pere in caramel  iar sotul meu o ciorba de fasole pe cinste cu un mare platou cu specialitati romanesti proaspete si gustoase: mici, carnaciori, ciolan afumat, coaste marinate in miere.  

La desert am mancat niste clatite delicioase umplute cu fragute de padure. Asa ca recomand acest restaurant cu toata placerea noastra gustativa.

Si dupa o promenada pe strada principala am ajuns la hotelul Coroana, unde ne rezervase un prieten camera, si cum s-a facut o greseala si nu mai aveau camere renovate, ci numai nerenovate, a trebuit sa alegem, dar nu prea mult, intre doua camere, una amplasata la scari cu intrarea aproape direct in pat si alta in fundul culoarului.

Pacat ca mai exista asemenea hoteluri in centrul unui oras atat de turistic si ca are afisata la intrare si o categorie data de Ministerul Turismului.

Cand am intrat in camera erau 13 grade si cand am plecat a doua zi 15,  mai aveau si termometru in camera. In rest era renovat doar in baie, erau geamuri termopan, iar caloriferul mergea doar in baie, dar nu puteai tine usa deschisa pentru ca mirosea a canalizare si trebuia sa lasi geamul deschis.

Asa ca ne-am hotarat totusi sa ne culcam pentru ca era tarziu si nu avea nici un rost sa umblam pe strazi dupa un alt hotel, am deschis televizorul care era modern saracul acum 25 de ani, cu cele 8 canale functionale, si ne-am intins in paturi joase, cu cearceafuri pline de gauri si paturi rosii de varsta televizorului. Singurul lucru bun in acest hotel era curatenia .

Ne-am trezit de la 7, ne-am facut repede bagajele sa nu ne intre frigul si iegrasia in valize si dupa ce sotul meu l-a informat pe receptioner asupra placerii noastre de a ne petrece noaptea in acea camera de hotel , am plecat sa ne incalzim pe strada pentru ca era o zi insorita de toamna.

Am servit micul  dejun intr-un pub foarte dragut, Rossignol, si am fost surprinsi de cartea lor de meniu pentru mic dejun; am luat un mic dejun  englezesc si unul german si chiar au fost foarte aproape de ceea ce presupune numele lor.

Cel nemtesc era cu wursti, mustar, paine, unt, miere, suc proaspat de fructe si cafea, iar cel englezesc avea in plus oua ochiuri, speck, fasole si carnaciori.

Si daca tot eram la Brasov, ne-am gandit sa mergem si la Bran, la o petrecere campeneasca (o sarbatoare a focului), pretext pentru mici, carnati si costite de porc, bulz, standuri cu branzeturi proaspete si roti de cas, borcane de zacusca si de miere, cojoace si ilice, must de mere si de pere la pahar, dar si diverse bauturi cu rom Stroh, bere germana la cutie si gofre olandeze?!, ca asa e la noi, cand e o sarbatoare populara trebuie sa fie pe gustul tuturor; in rest mai era o scena cu dansuri si muzica populara, dar si un prilej pentru campanie electorala, iar in mijlocul campului erau pregatite lemne pentru celebrul foc care urma sa se aprinda pe inserate.

Ne-am intors la Brasov, ne-am facut rezervare pentru seara la un restaurant unguresc unde ne-am invitat si prietenii si ne-am dus la Hotelul Aro Palace pentru a nu retrai proasta experienta din ziua anterioara.

Am intrat in hotel si in holul principal, langa receptie tocmai sa desfasura o nunta. Ne-am inteles cu greu cu receptionerul din cauza decibelilor si ma rugam in sinea mea ca restul cladirii sa fie bine antifonata pentru a nu petrece si noi la nunta celor din hol.

Dupa ce am urcat cu liftul si acordurile muzicale au inceput treptat sa se piarda am ajuns la etajul 6, in aripa renovata a hotelului, pe un hol frumos si apoi intr-o camera de hotel cu standard international.

In sfarsit m-am mai linistit si am savurat de pe balcon privelistea cu Biserica Neagra in prim plan.

Seara ne-am dus la restaurantul Panonia, cu specific unguresc, un restaurant cochet, intr-o vila, pe o straduta linistita, cu chelneri primitori, muzica in surdina si cu un gulas pe cinste.

Am mancat si o prajitura tipic ungureasca foarte dulce si insiropata si cu multa frisca si chiar nu mi-a parut rau pentru alegerea facuta.

Am petrecut o seara foarte placuta, inconjurati de prieteni, nota de plata a fost rezonabila si ne-am intors la hotel cu un mare buchet de trandafiri roz-portocalii.

Dimineata am fost surprinsi de chelnerul care ne-a adus micul dejun in camera, totul ca la carte, cu farfurii acoperite cu cloche-uri, sampanie, diverse tartine cu caviar, somon, sunca, salate cu ton, omlete pufoase, produse fine de patiserie, suc proaspat de portocale, intr-un cuvant un mic dejun regesc.

Si parca cuprinsa de un romantism, oarecum trecator, am uscat trandafirii si i-am pus intr-un decor floral in  restaurantul nostru, nu de alta dar  in mod sigur revederea lor imi va aduce aminte de minunatul weekend petrecut la Brasov.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

lili (19.12.2009, 16:44)
Super , asta da relaxare , sa o tii tot asa din party in party , una mai tare , alta mai putin .........oricum cred ca a meritat .
Răspunde-i
Virgil (08.12.2009, 23:26)
Interesant blog iar subiectele chiar sunt reusite , pe cand unul nou ?
Apropo ,am fost zilele trecute la chinezesc si chiar mi-a placut
Răspunde-i
andreea (08.12.2009, 23:24)
Dar chiar ai petrecut ,nu gluma :)
ma bucura sa aud asa lucruri frumoase despre Brasov , orasul meu de suflet
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar