Cabana Doina este cea cu care încep şi asta pentru că aici accesul se face destul de uşor chiar şi pe timp de iarnă, drumul fiind unul accesibil şi în condiţii meteorologice aspre. Cabana se află pe cursul râului Ialomiţa, la o distanţă de câteva minute de mers cu maşina de localitatea Moroeni. În Moroeni ajungi repede, localitatea fiind situată la numai 118 kilometri de Bucureşti, pe traseul Bucureşti-Târgovişte- Sinaia. Cabana Doina se află la o distanţă destul de mică de localitate pentru ca tu să te bucuri de confortul unei aşezări (unde ai la dispoziţie magazine, farmacie şi nu numai), dar suficient de mare pentru ca tu să te bucuri în linişte de natură.
Un cabanier foarte amabil te va întâmpina aici şi va face tot ce ţine de el pentru ca şederea ta să fie una cât mai plăcută. Cabana se află la intrarea în pădure, fiind înconjurată de brazi. Camerele sunt mari, au o privelişte deosebită şi ai la dispoziţie un living şi o bucătărie complet utilată pentru ca sejurul tău să fie unul de neuitat. În curte ai la dispoziţie un foişor care păstrează, la propriu, urmele unui urs ce l-a inspectat imediat ce a fost turnat cimentul. De asemenea, de la această cabană poţi porni pe munte pe numeroase trasee, dar poţi folosi şi maşina pentru a ajunge în staţiuni precum Sinaia, care se află la numai 20 de kilometri distanţă. Pentru informaţii suplimentare intră aici.
Ceva mai sus pe munte, în mijlocul Parcului Natural Bucegi, Cabana Zănoaga te aşteaptă pentru a îţi oferi un sejur memorabil. Pentru a ajunge aici, urmează drumul din Moroeni către Zănoaga, lăsând Sanatoriul din Moroeni în urmă şi înaintând pe drumul forestier a cărui lungime atinge 19 kilometri. Nu e indicat să faci acest traseu pe timp de iarnă decât dacă ai o maşină de teren, altfel, ai face bine să aştepţi luna aprilie pentru a fi sigură că vei ajunge în siguranţă la destinaţie.
Cabana Zănoaga este amplasată la o altitudine de 1400 de metri şi îţi oferă acces la zone de interes turistic impresionante printre care Cheile Zănoagei şi Cascada 7 Izvoare. Mai multe informaţii găseşti aici.
Cea de-a treia cabană pe care o poţi alege pentru un weekend liniştit este Cabana Bolboci, cabană ce se află pe malul lacului cu acelaşi nume. Cabana Bolboci funcţionează în scopuri turistice încă din anul 1928, însă, bineînţeles, a fost renovată de-a lungul timpului. Aici vei găsi nu numai locuri de cazare, ci şi un restaurant care se laudă cu preparate făcute din produse naturale din gospodăria cabanei.
Printre atracţiile turistice din zonă sunt: Cheile Tătarului, Peştera Ialomiţei, Canionul Horoaba, Cheile Orzei, Cheile Coteanu şi Padina. Tot de aici se poate ajunge şi la Sfinx, Babele ori Vârful Omu. Pasionaţii de pescuit îşi vor putea exersa abilităţile în Lacul Bolboci, renumit pentru păstrăvii săi. Pentru mai multe detalii intră aici.
sursă foto: https://ilupuli.wordpress.com