Într-un comunicat pentru BBC, Joe Benarroch, şeful operaţiunilor comerciale ale X, a declarat că este vorba de o "acţiune temporară" pentru a se prioritiza siguranţa.
Unele imagini au devenit virale şi au fost vizualizate de milioane de ori, ceea ce a stârnit îngrijorarea oficialilor americani şi a fanilor cântăreţei.
Postările şi conturile care împărtăşeau imaginile false au fost semnalate de fanii ei, care au populat platforma cu imagini şi videoclipuri reale ale acesteia, folosind cuvintele "protejaţi-o pe Taylor Swift".
Fotografiile au determinat X, fostul Twitter, să emită vineri un comunicat, în care afirmă că postarea cu nuditate non-consensuală pe platformă este "strict interzisă".
"Avem o politică de toleranţă zero faţă de astfel de conţinut", se arată în comunicat. "Echipele noastre înlătură în mod activ toate imaginile identificate şi iau măsuri adecvate împotriva conturilor responsabile de postarea lor".
Când o căutaţi pe Swift pe platforma X, apare următorul mesaj: " Ceva a mers prost. Încercaţi să reîncărcaţi".
Nu este clar când a început X să blocheze căutările pentru Swift pe site sau dacă site-ul a blocat căutările pentru alte personalităţi publice sau termeni în trecut.
În e-mailul trimis către BBC, Benarroch a precizat că acţiunea este efectuată "cu multă precauţie, deoarece se acordă prioritate siguranţei în această problemă".
Acest subiect a atras atenţia Casei Albe, care a calificat vineri drept "alarmantă" răspândirea fotografiilor generate de inteligenţa artificială.
"Ştim că aplicarea laxă a legii are un impact disproporţionat asupra femeilor şi un impact şi asupra fetelor, din păcate, care sunt ţintele în proporţie covârşitoare", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în timpul unui briefing.
Falsurile de tip "deepfake" folosesc inteligenţa artificială pentru a produce o înregistrare video a unei persoane prin manipularea feţei sau a corpului acesteia. Un studiu din 2023 a constatat că a existat o creştere de 550% a creării de imagini falsificate începând cu 2019, alimentată de apariţia inteligenţei artificiale.
În prezent, nu există legi federale împotriva partajării sau creării de imagini deepfake, deşi au existat demersuri la nivel de stat pentru a aborda această problemă.
În Regatul Unit, partajarea pornografiei deepfake a devenit ilegală ca parte a legii sale privind siguranţa online în 2023.