Cum fac eu acest lucru? Iata secretele si ponturile mele pentru a ramane in forma:
1. Inainte de fiecare masa mananc jumatate de grapefruit – asta face bine la trup pentru ca actioneaza ca un accelerator pentru metabolism.
2. Beau multa apa, ceea ce ma ajuta sa fac diferenta intre momentul cand imi este intr-adevar foame si atunci cand cred acest lucru, chiar daca abia am mancat cu o jumatate de ora in urma. In plus, apa este importanta pentru ca ma mentine hidratata.
3. Beau 4-5 cani de ceai verde pe zi – acesta este un obicei care de asemenea ajuta la accelerarea metabolismului pentru a arde mai multe calorii si incetineste procesul corpului de a depune grasimi.
4. Consum carne slaba, fie la gratar, fie pregatita la aburi – pui, curcan, vita – bucati de carne care sa nu contina grasime precum carnea de porc sau bacon-ul.
5. Pestele face parte de asemenea din meniul meu. Tonul sau somonul afumat sunt bogate in Omega-3 si mai au uleiuri esentiale care ajuta structura pielii. Adaug toate astea la o gama variata de salate.
6. Gustarile sunt foarte bune. Eu ma rasfat cu un pumn intreg de migdale, nuci, fistic crud. Majoritatea considera ca ele nu fac bine, dar sunt o sursa sanatoasa de grasimi nesaturate si sunt bogate in fibre. Atentie! Au un nivel ridicat de calorii – deci incerc sa le mananc in cantitati mici doar atunci cand imi e pofta de rontatit.
7. Mananc multe fructe precum mere, pere, sau capsuni, afine si zmeura intrucat sunt bogate in antioxidanti care au rolul de a elimina toxinele care cauzeaza celulita.
8. Prefer legumele la cuptor sau gatite la aburi. Nimic prajit.
9. Nu beau alcool si nici un fumez. Luni
Mic dejun: cereale musli, lapte si o banana.
Gustare: Un fruct.
Pranz: Salata de ton cu salata verde, rosii, castraveti, fasole rosii si oua fierte. Desert, o salata de fructe.
Gustare: Un baton Nestle Fitness.
Cina: Piept de pui la aburi cu legume – bocolli, fasole, mazare, porumb, conopida. Salata de fructe.
Am in vedere mereu ca e recomandat sa mananci intre mese pentru ca iti mentine metabolismul in functiune, plus ca imi da energie care imi permite sa mananc portii mai mici la fiecare masa.
Marti
Mic dejun: Cereale musli, lapte si o banana. Micul meu dejun este aproape mereu acelasi, insa cateodata il mai inlocuiesc cu iaurturi cu fructe sau paine prajita integrala cu unt de arahide sau branza sau un strat subtire de unt.
Gustare: Un pumn plin de nuci si fructe uscate si curmale.
Pranz: Omleta cu salata si un pahar mare cu fresh de portocale.
Gustare: Un fruct si un baton de cereale.
Cina: Sushi – imi place mult si recomand cu caldura restaurantul Sushi Ko.
Miercuri
Mic dejun: Cereale musli, lapte si o banana.
Gustare: Salata de fructe si un baton de cereale.
Pranz: Sandwich - orice combinatie care este usoara - un exemplu, paine integrala, branza de capra, rosie, castravete si salata sau pui la gratar cu garnitura de cruditati. Incerc sa ma mentin departe de orice combinatie care implica maioneza.
Gustare: Fructe.
Cina: Miel cu legume la aburi.
Joi
Mic dejun: Cereale musli, lapte si o banana.
Snack: Un iaurt
Pranz: Paste (gnocchi, spaghete cu pui la gratar) – nimic gras, precum spaghetele carbonara.
Gustare: Fructe si un baton de cereale.
Cina: Supa (poate fi de pui sau de legume). Salata de fructe. Vineri
Mic dejun: Cereale musli, lapte si o banana.
Gustare: Salata de fructe.
Pranz: Pui la aburi, orez brun, morcovi, porumb, ou – fara sare – bucatarie asiatica.
Gustare: Batonde cereale.
Cina: Somon la gratar cu legume fierte.
Sambata
Mic dejun: Cereale musli, lapte si o banana.
Gustare: Nuci.
Pranz: Creveti cu lamaie proaspata si orez brun.
Gustare: Salata de fructe
Cina: Bucati de miel la cuptor cu legume la gratar.
Duminica:
Mic dejun: Cereale musli, lapte si o banana.
Gustare: Salata de fructe
Pranz: Salata de Somon afumat cu salata verde, caastraveti, rosii si ou.
Gustare: Un baton de cereale.
Cina: Friptura de vita cu legume la gratar.
Mesele mele sunt foarte simple si usor de pregatit, ceea ce se potriveste perfect cu stilul meu de viata intrucat sunt mereu pe fuga intre repetitiile cu trupa de dansatori, inregistrari in studio, mers la sala si orele de canto. Gustarile dintre mese sunt practice si pot manca in timp ce merg. Cum nu am timp sa pregatesc mese de seara complexe, ma rezum la ce este sanatos si usor de preparat. Un lucru bine de retinut este ca uleiul de masline este cel recomandat pentru gatit sau pentru a adauga savoare salatelor, insa mereu cu moderatie.
Acesta este, in mare, planul meu de alimentatie. Si da, ma pot rasfata o data pe saptamana cu o inghetata, prajitura sau ciocolata. Eu sunt de parere ca dietele nu dau rezultate. Nu exista solutie usoara pentru a scapa de kilogramele in plus asa ca mai bine iti modifici stilul de viata pentru a avea de castigat sanatatea ta. Miscarea este obligatorie cel putin 30 de minute pe zi – plimbari, mers cu rolele, tenis, mers cu bicicleta, inot etc. Orice iti permite sa iti misti corpul – chiar si orele de dans - sunt eficiente sau aerobicul si sala.