1. Zahărul te oboseşte
Atunci când mănânci dulce, glucoza din organism creşte rapid. Pancreasul oboseşte şi ca rezultat, produce insulină în exces. Efortul de a drege nivelul glucozei din sânge rezultă într-o cădere de glicemie. Toate aceste efecte nocive ale zahărului conduc la o oboseală nemaipomenită.
2. Zahărul consumat în exces se tranformă în grăsime
Când te răsfeţi cu ceva dulce, ficatul tău transformă excesul de zahărul în grăsime. Excesul de grăsime forţează ficatul să oprească din funcţionare SHBG (Sex Hormone Binding Globulin). Aceasta este o proteină (globulină) din sânge care inactivează hormonii sexuali. Estrogenul şi testosteronul au nevoie de acea proteină pentru a funcţiona în parametrii normali.
Dacă SHBG nu funcţionează cum trebuie, libidoul tău este pus la încercare, scrie sheknows.com. Estrogenul şi testosteronul nu îşi mai îndeplinesc rolul iar din asta rezultă pierderea apetitului sexual, scăderea energiei, poate cauza infertilitatea sau disfuncţii erectile cît şi micşorarea testiculelor.
3. Prea mult zahăr duce la uscăciune vaginală
Nivelul ridicat de zahăr în sânge duce deseori la uscăciune vaginală. Nu numai că provoacă neplăceri dar poate transforma actul sexual într-unul dureros.
4. Zahărul îţi afectează microcirculaţia
Vase de sânge mici îţi hrănesc zonele erogene, în mod special clitorisul. Fără o circulaţie adecvată a sângelui, nervii erogeni nu vor primi îndeajuns oxigen sau hrană pentru a putea funcţiona. La femei, lipsa unei circulaţii propice a sângelui se traduce prin uscăciune vaginală şi scădere a plăcerii sexuale.
5. Zahărul provoacă candidoză şi infecţii vaginale
Zahărul consumat în exces creează mediul perfect pentru apariţia candidozei şi a infecţiilor bacteriene. O infecţie incomodă care produce mâncărime e cu siguranţă un ucigaş al poftei de sex. Mai mult, consumul în exces al zahărului creşte riscul dezvoltării unei infecţii ale tractului urinar sau a vezicii.
6. Zahărul îţi forţează corpul să producă cortizol
Când mănânci dulce, corpul tău produce hormonul stresului, cortizolul. Niveluri crescute de cortizol pot cauza o descreştere a libidoului, disfuncţii erectile şi o menstruaţie neregulată.
7. Zahărul perturbă hormonii de fericire
Nivelurile de serotonină şi dopamină cât şi endorfinele sunt alterate de consumul de zahăr. În primă instanţă, acestea se opun reacţiei cu zahăr, dar în timp, organismul cere din ce în ce mai mult pentru a obţine acelaşi răspuns. Aceşti hormoni joacă un rol esenţial în viaţă, iar un nivel redus poate rezulta în probleme de intimitate, despresie şi chiar distrugerea vieţii sexuale cu totul.