2.Dieta trebuie strict personalizata, evitand monotonia alimentara, diversificand dieta cu alimente sanatoase, inclusiv legume si fructe crude;
3. Alimentele ecologice (bio-organice) sunt sanatoase, doar daca contrapartida lor conventionala este sanatoasa, supunandu-se acelorasi cerinte nutritionale valabile pentru alimentele conventionale (ex: zaharul rafinat nu este mai sanatos daca este ecologic);
4.Nu exista un aliment ideal, complet, care sa poata inlocui dieta reprezentata de ansamblul echilibrat si diversificat al alimentelor din toate categoriile si de aceea nu se va putea crea alimentul universal in pastile;
5.Chiar o dieta compusa din alimente sanatoase si diversificata nu poate fi benefica daca nu renuntam la sedentarism; ori de cate ori aveti ocazia mergeti pe jos, folositi scarile, practicati sporturi usoare (inot, ciclism), gradinarit s.a.
6.La recomandarea specialistului, completati-va dieta cu suplimente alimentare (vitamino-minerale, fitonutrienti) de calitate, naturale, evitandu-le pe cele de sinteza si ultrapurificate.
7. Hidratati-va cu apa oligominerala naturala, 8 pahare pe zi (1,5 - 2 l) intre mese, consumand un pahar inainte de cultare si unul imediat dupa trezire, sau un fruct proaspat inainte de culcare si unul imediat dupa trezire!
8.Obisnuiti-va sa consumati o zi mai consistent, iar in ziua urmatoare tineti restrictie alimentara, un fel de post, pe care bunicii il tineau miercurea si vinerea, cand nu consumau alimente de origina animala (lapte, carne, oua, grasimi animale); acest obicei va reduce stresul oxidativ si va va prelungi viata;
9.Consumati alimentele adecvate tipului de munca efectuat (activ fizic, sedentar, etc.);
10.Satisfacerea unui capriciu alimentar, ocazional, daca nu se transforma in obicei, nu este periculoasa!