Chhinnamasta (Cea a carut cap este decapitat) este una dintre cele 10 zeite ale Tantrei si una dintre chipurile Zeitei Devi din Hinduism. Chhinnamasta este asociata cu sacrificiul de sine, dar si cu trezirea energiei spirituale. Ea este cea care da viata, dar o si ia. Ea este infatisata intr-un mod cat se poate de inspaimantator in picturile din temple: se autodecapiteaza si cele trei jeturi de sange ce ii tasnesc din gat sunt consumate de catre propriul cap, dar si de catre cele doua servitoare ale sale.
Raijin este zeul tunetului in cultura japoneza. Acesta este intruchipat fiind inconjurat de un cerc de tobe care il ajuta sa faca sunetele ce se aud atunci cand tuna. Legenda spune ca Raijin obisnuieste sa manance buricul bebelusilor asa ca acestia trebuie sa se ascunda de fiecare data cand aud tunetele.
Zeul Pan este zeul din mitologia greaca care ocroteste turmele si pastorii. Pan avea o infatisare inspaimantatoare, fiind jumatate animal si jumatate om, avand coarne dar si copite. El a inventat, de asemenea, si instrumentul muzical numit nai, pe care l-a confectionat prin transformarea unei nimfe in trestie.
Ganesha este una dintre cele mai cunoscute zeitati hinduse. Ganesha este usor de recunoscut, fiind usor de identificat. El este perceput ca cel care indeparteaza obstacolele, insa in mod traditional, este si cel care pune obstacole celor care trebuie sa fie testati.
Zeul Obatala, zeul trupurilor si sufletelor triburilor yoruba, este adulat in unele zone din Africa. Acesta a fost, initial, om, insa la trei zile dupa moarte a fost resuscitat si a devenit zeu. Legenda spune ca atunci cand Obatala este beat creeaza oameni cu dizabilitati.
Citeste si:
Dovada stiintifica ca suntem ceea ce gandim: Neuropeptidele
Yoga reduce inflamatia si scurteaza perioada de convalescenta