Membru fondator al trupei Sistem, muzician premiat, ambasadorul Green Hour in Romania, militant al curentului ecologist, prezentator al emisiunii Green Report (TVR), co-fondator al agentiei Star Management, coordonator a numeroase proiecte precum Battle of Songs si Impresar Online si mai nou ... tatal Timeei. In jurnalul culinar pe care i l-am propus vei descoperi modul in care echilibreaza el avalansa de activitati in care e implicat cu familia si obiceiurile sale alimentare, carora le acorda o importanta demna de... copiat; pana la urma alimentatia este motorul care ne tine in priza zi de zi!
Ma consider prototipul barbatului modern autentic: ocupat insa cu timp pentru toate, fara program fix, cu multe planuri, cu proiecte pe rol, cu un business pornit de la zero care s-a dovedit a fi unul inspirat si bine coordonat, ascultator de muzica buna, fascinat de tot ce inseamna hi-tech, cu multi prieteni, bun sofer, in contact cu toata lumea, sot si tata.
Pentru mine, o dieta exclude din start un program spartan. Pentru ca nu as avea cum sa o urmez nici daca mi-as dori. Iar eu sunt realist si imi propun mereu obiective realizabile. Cred cu tarie in diferenta dintre posibil si probabil. Asta m-a si facut sa dobandesc de-a lungul timpului un ascutit simt practic.
O dieta inseamna pana la urma si un mod de a gandi sanatos. Ce folos sa mananci conform recomandarilor unor nutritionisti celebri daca lasi stresul sa te domine? Asta mi se pare cu adevarat nociv. Sau sa nu ai grija de mediul in care traiesti? Faptul ca – si toata lumea stie asta – m-am declarat un sustinator al curentului ecologist tine tot de modul in care am ales sa traiesc. Si in cazul asta nu o fac doar pentru mine. Actiunile mele pot avea efecte benefice pentru mult mai multe persoane. Daca nu suntem prudenti si economi cu ce ne ofera natura ne putem lua la revedere de la o viata sanatoasa.
Nu sunt o persoana sedentara, insa nici nu am timp (desi mi-as dori) sa ajung pe la sala. Antrenamentele mele cele mai solicitante sunt repetitiile cu trupa, concertele noastre live – unde “dau tot” pe scena - si lungile plimbari prin parc cu Timea.
Nu imi permit sa imi dezvolt abilitatile culinare si nici sa experimentez pentru ca nu am timp. Din acest motiv, felurile de mancare simple sunt optiunea evidenta pentru mine. Mananc consistent, cat mai putin prajit si incerc sa ma conving sa consum cat mai des fructe si legume.
Sucurile proaspete din fructe nu-mi lipsesc in nici o zi. Poate de aceea nu sunt innebunit dupa dulciuri. La capitolul carne conduc detasat puiul, vita si mai ales pestele. Garniturile preferate sunt compuse din legume la gratar. Ocolesc pe cat posibil sosurile.
Cred ca cel mai important este ca nu mi-am interzis nimic si daca am pofta de ceva anume, mananc, insa nu exagerez niciodata.
Citeste pe pagina urmatoare meniul saptamanal al lui Zoli
Dimineata: cafea cu mult lapte.
Pranz: vita cu orez (imi place mancarea chinezeasca).
Seara: paste cu peste (azi sunt disciplinat).
Marti
Dimineata: ceai verde si eventual fructe.
Pranz: pizza vegetariana (facuta pe vatra, delicioasa). Ma rasfat cu ea la birou, insa destul de rar.
Seara: pui la gratar si salata de legume proaspete (e pacat sa nu profiti de “bunatatile” fiecarui sezon).
Miercuri
Dimineata: merge o omleta azi. Si un pahar mare de lapte. Cand ajung la birou, completez cu cafeaua.
Pranz: salata de pui cu telina si lamaie.
Seara: somon la cuptor cu rosii, cartofi si lamaie. Se face rapid si e si gustos si sanatos.
Joi
Dimineata: un iaurt cu fructe (sau doua), paine prajita cu feta, putin bacon.
Pranz: azi, am avut multa treaba si am comandat ceva chinezesc: vita cu ardei in sos soia.
Seara: iesire cu prietenii: paste quattro formaggi.
Vineri
Dimineata: un pahar mare cu apa (inainte de orice mancare – pentru purificare) si astept cafeaua cu lapte de la birou.
Pranz: o nebunie de salata: branza, galbenusuri de ou, salata verde, avocado, lime etc. M-am saturat si ma simt mai plin de energie.
Seara: inca nu imi e foame. Un ceai, un post pe blog si ma grabesc la somn.
Sambata
Concert: dimineata: obligatoriu cafea.
Pranz: Inca sunt pe drum cu baietii. Vom face un popas la un restaurant unde o sa imi cer o supa si un piept de pui la gratar.
Seara: multa apa si somn.
Duminica
Alta locatie, alt concert: acelasi meniu, insa o sa inlocuiesc carnea de pui cu vita. Incerc sa nu mananc feluri prea elaborate de mancare inainte de concert. Poate mai adaug si un energizant ca sa ma tina in priza.
Seara: ceai cu multa lamaie si o prajitura. Poate.