De pilda, ultima data Andreea Ibacka i-a pregatit lui Cabral zucchini cu mujdei sau dovlecei pane cu usturoi. Reteta este extrem de simpla, asa ca o poti incerca si tu chiar diseara.
"Fiindca azi-noapte pe la 2 mi-am innebunit vecinii cu miros de mancare si am incins si-o sedinta foto cu dovlecei, azi m-am gandit sa-ti recomand un aperitiv. Zucchini, daca vrem sa fim pomposi. Sau dovlecei pane cu usturoi, pe romaneste. O specialitate gustoasa si usoara, atat de simplu de facut. Reteta asta isi propune sa-ti reaminteasca alternativele la deja banalele garnituri de cartofi sau orez, si nu sa-ti puna la incercare priceperea in bucatarie", a marturisit Andreea Ibacka pe blogul ei.
Ingrediente: 3 dovlecei, 2 oua, faina, pesmet, usturoi, sare, ulei.
Mod de preparare:
1. Spala dovleceii si feliaza-i de grosimea degetului mic.
2. Pune dovleceii pe gratar si intoarce-i dupa 2-3 minute, sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
3. Bate ouale si, intr-o farfurie separata, amesteca faina si pesmetul.
4. Dupa ce ai perpelit dovleceii pe gratar, trece-i prin ou si prin amestecul de faina si pesment.
5. Prajeste dovleceii in ulei.
6. Aseaza dovleceii pe o farfurie si serveste-i impreuna cu mujdei de usturoi (Andreea Ibacka iti recomanda varianta clasica, cu apa si usturoi pisat).
Citeste si: Andreea Ibacka a scris un "Ghid de deschidere a sutienului in 5 pasi"
Te strang pantofii? Andreea Ibacka iti spune cum ii poti largi
Cabral iti spune ce nu ai voie sa faci astazi
Sursa foto: andreeapatrascu.ro