Te motivează - stresul te motivează să fii mai bună. De aceea termenele limită ne fac să fim mai eficienți.
Îți îmbunătățește memoria – studiile făcute de către cei de la Academia Naționala Sciencesfound au scos la iveală faptul că stresul îți îmbunătățește memoria, acesta fiind motivul pentru care unii dintre noi dau randament în condiții dificile.
Te ajută să înveți – studiile recente au dovedit că stresul ne ajută să învățăm mai bine.
Te ajută să legi prietenii – situațiile stresante în care te afli te determină să socializezi cu oamenii care se află în aceeași situație cu tine.
Te ajută să îți crești copiii – studiile de specialitate au demonstrat că micuții crescuți de mame stresate s-au dezvoltat intelectual mult mai rapid decât copiii crescuți de mame care nu au avut de-a face cu stresul.
Te determină să faci schimbări necesare – stresul poate fi factorul care te determină să îți schimbi jobul, să pui punct unei relații ori să faci orice altă schimbare necesară.
Îți crește temporar imunitatea – pe termen lung, stresul îți afectează în mod negative imunitatea, însă pe termen scurt organismal lucrează intens pentru cat u să nu te îmbolnăvești până când nu duci la bun sfârșit proiectul în care ești implicată.
Te ajută să ai un antrenament mai bun – stresul fizic, pe care îl experimentăm în timpul orelor de sport, ne crește tensiunea arterială iar acest lucru ne aduce numai beneficii la capitolul sănătate.
Îți dau un boost de adrenalină – stresul activează glandele suprarenale, care la rândul lor eliberează adrenalină. Adrenalina te face să acționezi mai rapid, să fii mai sprintenă.
Îți crește rezistența – situațiile stresante de care ne lovim zi de zi ne fac să avem o rezistență mai mare la stres. Pentru a avea o viață liniștită trebuie să acceptăm stresul și să învățăm să îl transformăm în prietenul nostru.