În lista de mai jos vei vedea când poți economi bani pe tratamentele cosmetice și când este mai bine să apelezi la un profesionist.
1. Tratamente cosmetice pentru ten cu probleme
Dacă ai rozacee, eczeme sau acnee persistentă cea mai bună opțiune este să contactezi un specialist. Du-te mai întâi la un dermatolog bun și asigură-te că esteticianul la care mergi are experiență cu clienți care au aceleași probleme ca și tine, deoarece tratamentele obișnuite s-ar putea să fie prea dure pentru tine și anumite produse îți pot irita mai rău pielea. Apelează mai întâi la tratamentele medicale profesioniste și nu încerca remedii homeopate până când nu ești sigură că îți sunt benefice.
2. Vopsitul părului
Dacă vrei să-ți schimbi drastic culoarea părului și să te faci cu mult mai închisă sau mai deschisă și este prima oară, cea mai bună alegere ar fi să mergi la un salon, deoarece dacă o faci acasă îți poți distruge părul. Profesioniștii îți analizează părul și aleg împreună cu tine cea mai potrivită nuanță, dintr-o paletă profesională, apoi aplică decolorantul necesar și îl lasă să acționeze atât cât este necesar.
3. Vopsirea genelor și sprâncenelor
Deși există câteva trucuri DIY și seturi de vânzare la magazin, niciodată nu este indicat să-ți vopsești singură genele și sprâncenele, deoarece vopseaua conține chimicale și este periculos s-o aplici în jurul ochilor. Caută un salon cu renume, unde efectuează mai întâi un test și aplică o cremă protectoare apoi lasă vopseaua să acționeze exact cât trebuie.
4. Stoarcerea coșurilor
Se știe că stoarcerea coșurilor trebuie evitată, doar că uneori dorința de a scăpa de acele puncte inestetice este prea mare, dar dacă nu ești atentă și încerci să le extragi singură, poți să-ți lași cicatrici permanente. În schimb, dacă aceste proceduri sunt efectuate de un cosmetician profesionist, coșurile sunt stoarse într-o atmosferă mult mai sterilă și drintr-un unghi mult mai bun. În plus, obții și sfaturi profesionale despre îngrijirea tipului tău de ten.
5. Epilatul
Potrivit cosmeticienilor, te poți epila cu ușurință singură pe picioare, la subraț și mustață, dar trebuie să urmezi câteva reguli. Mai întâi, cu câteva zile înainte, trebuie exfoliată pielea ce urmează a fi epilată și nu trebuie să faci antrenament fizic imediat după epilare, deoarece transpirația poate irita pielea, iar pentru zonele mai greu accesibile și pentru rezultate mai bune, ar fi bine să apelezi totuși la un profesionist.
6. Exfoliere ușoară
Exfolierea este ceva ce oricine poate face acasă folosind un scrub ușor. Evită totuși substanțele prea dure și fă acest tratament doar o dată, maxim de două ori pe săptămână. Chiar dacă tratamentele DIY au fost disponibile de mai mult timp decât saloanele profesioniste, cele din urmă oferă și sfaturi utile alături de o gamă largă de produse, dar nu e neapărată nevoie să plătești mulți bani pentru ceva ce poți face singură în baie.
7. Microdermabraziune
Microdermabraziunea este un procedeu cosmetic non invaziv care ajută la exfoliere prin îndepărtarea celulelor de piele moartă cu ajutorul unor cristale de tip diamant. În ciuda multiplelor dispozitive ce se pot folosi acasă, este mult mai bine să te duci întâi la un specialist pentru această procedură, deoarece manevrarea unui dispozitiv bun cere îndemânare și prin încercarea de a o face singură poți afecta pielea.
8. Pensarea
Pensarea acasă chiar depinde de cât de mult te pricepi tu. Ce-i drept, saloaneloe oferă mult mai multe beneficii, printre care personal specializat care te ajută în alegerea formei potrivite pentru tipul tău de față și care lucrează dintr-un unghi mai bun și termină treaba într-un timp mult mai scurt. Ce-i drept, poți oricând corecta forma sprâncenelor tale între două programări.
9. Manichiura și pedichiura
Îngrijirea unghiilor la salon este o experiență relaxantă și reprezintă soluția perfectă dacă urmează să participi la un eveniment special și vrei să arăți perfect. Cu toate acestea, poți economisi bani dacă înveți să ai grijă singură de unghiile tale, deoarcee există pe piață atât de multe ustensile încât cu puțin exercițiu vei deveni expertă.
10. Albirea dinților
Să-ți albești dinții la dentist poate fi scump, dar acasă există pastă de dinți specială, geluri și benzi ce sunt chiar eficiente. Aceste tratamente sunt ușor de făcut și mult mai ieftine decât vizita la un cabinet. Tratamentele de specialitate sunt necesare doar când există o sensibilitate mai mare a gingiilor sau când vrei rezultate rapide.
10 diferențe între tratamentele DIY și cele profesionale
Industria frumuseții este în creștere și generează milioane de dolari anual numai din produsele de îngrijirea a pielii și părului, care sunt cele mai profitabile segmente. În același timp, numărul de tutoriale DIY devine din ce în ce mai mare.