Dacă vrei să eviți produsele chimice și să tratezi unele dintre cele mai des întâlnite probleme de frumusețe cu ajutorul unei rutine de înfrumusețare naturală, citește în continuare acest articol.
1. Acnee și cicatrici
Pielea prea uleioasă declanșează apariția coșurilor, dar cele mai multe produse de pe piață usucă excesiv pielea, care ca mecanism de apărare produce și mai mult sebum, dar uleiul de ricin conține acizi grași ce ajută la hidratarea și totodată curățarea tenului. Pentru rezultate optime, încearcă să-l aplici prin mișcări circulare și să-l lași să acționeze peste noapte, iar dimineața să te speli bine pe față cu apă caldă.
2. Arsuri și vergeturi
Uleiul de ricin te ajută să redai sănătatea pielii arse, datorită proprietăților sale antimicrobiene, care sunt distribuite prin intermediul sângelui. De aceea, el este folosit ca ingredient principal în multe creme pentru protecție solară.
3. Căderea părului
Acest ulei hrănește părul dinspre exterior și îl face să fie mai flexibil, motiv pentru care se rupe mai puțin. În plus, întărește rădăcina și previne căderea părului, datorită acidului ricinoleic, care ajută și la îndepărtarea mătreții. Tot ce trebuie să faci este să-ți masezi ușor scalpul cu ulei de ricin ce câteva ori pe săptămână, apoi să te speli în mod normal pe cap, cu șamponul tău obișnuit.
4. Riduri
Pune câteva picături de ulei de ricin pe riduri și acesta va declanșa producția de colagen și datorită acizilor grași va incetini îmbătrânirea, hidratând pielea.
5. Buze crăpate
Mai poți folosi ulei de ricin și pentru a te da în cantități mici pe buze. Astfel vei beneficia de mineralele, acizii grași și vitamina E din el, iar buzele tale vor arăta mai pline.
6. Călcâie crăpate și bătături
Uleiul de ricin hrănește pielea în profunzime și te ajută să-ți repari călcâiele crăpate și să îndepărtezi bătăturile. Pentru acest lucru trebuie să amesteci câteva picături de ulei cu apă caldă și să-ți scufunzi picioarele în această soluție.
7. Cuticule și unghii
Datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene, uleiul de ricin este adesea folosit în tratamentele pentru creșterea unghiilor. Poți cumpăra produse care îl conțin sau poți pune tu direct câteva picături pe unghie, dar mai poți și dilua câteva picături în apă și să ții mâinile sau picioarele într-un castron.
8. Mâini uscate
Uleiul de ricin hidratează în mod natural, de aceea fiind remediul perfect pentru mâinile crăpate, zgâriate sau cu anumite eczeme. El conține acid ricinoleic ce ajută la repararea primului strat de piele și previne pierdea apei și îl poți combina cu alte uleiuri esențiale, printre care cel de migdale sau nucă de cocos, pentru a crea o soluție puternic hidratantă, pentru mâini și față.
9. Gene lungi și dese
Studiile au arătat că uleiul de ricin ajută părul să crească, ceea ce se aplică și în cazul genelor și a sprâncenelor, datorită conținutului ridicat de acid ricinoleic, care conține trigliceride și inhibitor prostaglandin D2.
10. Creșterea părului
Mulți oameni susțin că folosirea regulată a uleiului de ricin i-a ajutat să aibă părul mai des, mai lung și mai puternic, așa că poți încerca să-ți masezi scalpul cu ulei de ricin prin intermediul mișcărilor circulare, ca apoi să te speli în mod normal pe cap cu șamponul tău obișnuit. Datorită acidului ricinoleic și a acidului gras omega-6, acesta îmbunătățește circulația sângelui spre extremități și îți permite să ai o podoabă capilară mai bogată și mai sănătoasă.
10 întrebuințări ale uleiului de ricin
Uleiul de ricin era unul dintre preferatele Cleopatrei, iar egiptenii de rând îl foloseau pentru proprietățile sale laxative și pe post de produs de înfrumusețare, dar în 1552 aceste a devenit și medicament.