Ierburi deshidratate - transformă ierburile din grădină în condimente aromate pe care să le foloseşti pe timp de iarnă.
Cocos copt - fulgii de cocos pot fi rumeniţi în cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să pui fulgii pe o hârtie de copt şi să îi laşi în cuptorul cu microunde preţ de cel puţin 15 minute.
Ouă poşate - poţi prepara un mic dejun delicios punând ouăle într-o ceaşcă pe care o vei introduce apoi în cuptorul cu microunde.
Şerbet de lămâie - pune într-un bol 1 cană de zahăr, 3 ouă, 1 cană de zeamă de lămâie, coaja de la 3 lămâi, 1/2 pachet de unt nesărat. Amestecă ingredientele până când obţii o pastă omogenă şi introdu apoi bolul în cuptorul cu microunde unde îl vei lăsa preţ de 5 minute, scoţându-l din minut în minut pentru a amesteca pasta pentru omogenizare. La final, pune şerbetul într-un borcan şi lasă-l la frigider preţ de două zile.
Usturoi copt - ia o căpăţână de usturoi, taie-i partea de sus, pune-o apoi pe o farfurie şi introdu-o în cuptorul cu microunde nu înainte de a pune puţin ulei de măsline peste ea.
Sos de caramel - fie că îl pui peste îngheţată, fie că îl pui în cafea, sosul de caramel oferă o savoare aparte oricărei gustări. Pentru a-l prepara în cuptorul cu microunde ai nevoie de 1/4 cană de unt topit, 1 cană de zahăr brun, 1/2 smântână, 1/2 linguriţă sare, 1/2 esenţă de vanilie.
Pune untul într-un bol, alături de zahăr şi smântână. Încălzeşte amestecul preţ de 2 minute în cuptor, amestecă apoi şi adaugă şi celelalte ingrediente. Mai lasă în cuptorul cu microunde preţ de 2 minute compoziţia şi serveşte apoi sosul de caramel cald.
Fă citricele mai zemoase - te scoate din minţi să încerci să storci citricele şi să nu te alegi cu prea mult suc? Încălzeşte timp de câteva secunde fructele înainte de a le stoarce şi vei obţine mai mult suc.
Readu mierea în starea iniţială - mierea se zahariseşte în scurt timp, mai ales dacă este vorba despre o miere naturală. Pentru a face din nou mierea să fie omogenă, pune borcanul într-un bol plin cu apă şi încălzeşte-l apoi în cuptorul cu microunde.
Spumă de lapte - pune 1/4 ceaşcă de lapte într-un borcan şi agită-l bine preţ de 30 de secunde. Pune-l apoi în cuptorul de microunde şi încălzeşte-l preţ de 30 de secunde. Vei obţine o spumă de lapte ca la carte, fără un efort prea mare.
Porumb fiert - Introdu porumbul necurăţat în cuptorul cu microunde setat pe cea mai mare temperatură şi scoate-l după 4 minute. Curăţă-l de pănuşi şi mai încălzeşte-l 3 minute, după ce ai pus în prealabil sare, piper şi unt pe el.