Sosul de usturoi poate fi folosit atât alături de preparate pe bază de peşte sau pui, cât şi alături de preparate din legume sau chiar cu chips-uri.
Pentru a face un asemenea sos ai nevoie de hârtie de copt, folie de aluminiu, ulei de măsline şi o căpăţână de usuroi.
Curăţă usturoiul fără să desfaci căpăţâna. Taie apoi cu un cuţit codiţa acesteia. Întinde o bucată de folie de aluminiu pe masă şi acoper-o apoi cu o bucată de hârtie de copt. Pune usturoiul pe hârtia de copt, unge-l cu ulei de măsline şi împătureşte apoi folia de aluminiu şi hârtia pe care le vei băga apoi în cuptorul deja încălzit la 180 de grade.
După ce s-a scurs o oră, scoate usturoiul din cuptor şi strânge căpăţâna de usuroi între degete pentru ca pasta de usuroi să iasă singură. Condimentează sosul obţinut şi savurează-l alături de un preparat pe gustul tău.
Vezi în video-ul de mai jos cum poţi prepara un sos gustos fără niciun efort!