Începerea facultății reprezintă o nouă etapă importantă în viața oricui și este momentul când multă lume se mută în alt oraș, unde are ocazia să stea pentru prima oară singură sau doar cu alți oameni de aceeași vârstă. Chiar dacă facultatea este în același oraș în care ai crescut și stai tot acasă cu părinții tăi, nu trebuie să pierzi ocazia de a-ți face prieteni noi, dintre care unii or să rămână pe viață. Indiferent că te vei duce sau nu la cursuri în campus sau va trebui să participi la clase online, anul acesta experții îți oferă 10 sfaturi despre cum să-ți faci mai repede prieteni.
1. Fii tu însăți
Nu încerca cu disperare să te încadrezi într-un grup, ci fii tu prietenoasă și cât poți de extrovertită, fără a te preface că ești altcineva. Fii sinceră în privința hobby-urilor tale și a experienței tale de viață, iar cei ce-ți seamănă ți se vor alătura.
2. Ieși din zona ta de confort
Să cauți într-una prieteni noi este obositor, dar ține minte că toată lumea e emoționată, indiferent ce zice sau face, deci dacă reușești să-ți aduni curajul și să intri în vorbă cu cineva, fii sigură că persoana respectivă îți va fi recunoscătoare.
3. Profită de primele săptămâni
Primele săptămâni sunt cele în care vei întâlni cei mai mulți oameni noi, deci nu rata ocazia de a-ți cunoaște cea mai bună prietenă. Cei cu care vei simți din prima o legătură se poate totuși să nu-ți rămână prieteni mereu, pentru că prima impresie te mai și înșeală, dar acest lucru este perfect normal, nu te întrista și nu te îngrijora.
4. Creează un grup de studiu online
Dacă nu te întorci fizic la școală, acum este relativ ușor să alcătuiești un grup de studiu online și să te întâlnești astfel virtual cu mulți dintre colegii tăi. Din păcate, nu vă veți întâlni la bibliotecă să faceți schimb de notițe, dar puteți să găsiți online tot felul de scheme și materiale pe care să le împărțiți între voi.
5. Alătură-te unei organizații studențești
Cel mai simplu mod în care poți găsi oameni cu aceleași interese ca și tine este să intri într-o organizație studențească. Poți face parte din redacția ziarului sau dintr-o organizație care pune la punct evenimente non-profit, dar trebuie să vezi ce este disponibil în campusul tău și eventual, dacă vrei, poți crea tu ceva mai pe gustul tău.
6. Participă la evenimente și conferințe online
Cel puțin ceea ce a mai rămas din anul 2020 va fi oricum diferit de celelalte experiențe studențești, dar cu siguranță nu vor lipsi nu numai cursurile online ci și conferințele, jocurile și alte evenimente trecute în format digital. E păcat să nu-ți poți întâlni colegii față în față, dar e important să-ți rezervi timp și pentru activitățile sociale desfășurate pe Internet, ca atunci când se vor relua cursurile normale să ai cu cine petrece timpul.
7. Folosește-te de social media
În ziua de astăzi, cam toată lumea are cel puțin un cont de socializare pe una dintre rețelele mari, deci pentru a te conecta cu noii tăi colegi e nevoie doar să-ți faci profilul public. Astfel vei avea ocazia de a vedea cu ce se ocupă ei în afara timpului academic.
8. Profită de orice activitate legată de campusul studențesc
Îți vei dori să profiți de toate evenimentele sociale de la început de an, fie că este vorba despre un cros sau o petrecere, cu siguranță vor exista și câteva evenimente off-line, care nu numai că vor fi ocazia perfectă pentru a cunoaște lume nouă ci și de a lua un pic de aer sau a dansa.
9. Cunoaște-ți colegii de cămin
Dacă te-ai mutat deja la cămin, acolo vei avea mai multe șanse să dai peste colegii tăi de grupă, așa că alătură-te adunărilor care se țin respectând normele de siguranță din această perioadă și dacă ți-au trimis părinții ceva mai mult de mâncare, bate la ușa din față sau la cea alăturată oferindu-te să împarți bunătățile, nimeni nu se va supăra că i-ai deranjat.
10. Găsește-ți o slujbă în campus
Astfel câștigi și bani și prieteni. Vei ajunge să te întreții singură și toată lumea te va cunoaște ca „fata de la bar” sau „fata de la xerox”.
10 moduri în care să-ți faci prieteni la facultate
Află cum să-ți faci prieteni la facultate, chiar dacă majoritatea cursurilor se vor ține online.