Iată câteva moduri în carte să-ți menții activă familie:
1. Alăturați-vă unei petreceri virtuale sau faceți voi una
Realizează un playlist care să includă melodiile voastre preferate și lăsați-vă purtați de undele sonore, în confortul propriei voastre sufragerii. Nu uita să inviți și membrii familiei extinse să vi se alăture online.
2. Faceți yoga
Yoga este o formă de exercițiu fizice ce poate fi adaptată oricărei vârste, iar ea reduce stresul acumulat în aceste zile. Dacă sunteți toți începători și n-aveți inspirație, există pe Internet o mulțime de filmulețe gratuite, după care vă puteți ghida.
3. Competiții sănătoase
Pentru cei care pot ieși un pic afară, ar fi bună o competiție sportivă ce presupune mișcare măcar în jurul casei, poate descoperirea de comori în cartier sau întreceri de viteză și diverse jocuri sportive.
4. Lasă-i pe cei mici să-și facă de cap
Când un copil se joacă, adesea se folosește de tot corpul, așa că încurajează-i pe cei mici să se prefacă c-ar fi anumalul lor preferat. La început s-ar putea să vi se pară oarecum amuzant sau chiar stupid, dar de fapt există foarte multe beneficii pentru sănătate în aceste mișcări de sus-jos și rostogoliri.
5. Urmărește alături de copii diverse programe de exerciții
Există programe de exerciții țintite pentru fiecare grupă de vârstă, care durează între 10-28 de minute și includ dans, stretching, yoga și multe altele. Încercați împreună mai multe antrenamente, până când găsiți ceva amuzant, care să vă placă amândurora.
6. Dacă aveți posibilitatea, încheiați ziua cu o plimbare
Cum normele se adaptează continuu, s-ar putea să reușiți să ieșiți împreună la plimbare, iar mersul pe jos este una dintre cele mai plăcute activități de făcut în familie. În plus, în acest fel, vă veți reconecta cu natura, iar a face o plimbare imediat după mesele principale s-a dovedit că este benefic în prevenirea apariției diabetului de tip II.
7. Ieșiți în grădină
Pentru cei care locuiesc la curte, grădinăritul este o activitate de familie. Sarcinile se pot împărți în plivirea buruienilor, adunarea frunzelor, plantarea florilor și udarea acestora, în funcție de vârstă fiecăruia și de spațiul deținut. Ține cont și de faptul că un timp petrecut în soare este benefic pentru aportul vitaminei D, dar vă trebuie totuși protecție solară.
8. Găsiți grupuri speciale
Fiecare familie întâmpină propriile greutăți în această perioadă și căutarea altor oameni care să treacă prin aproximativ aceleași situații vă va face să conștientizați că nu sunteți singuri. Puteți cunoaște oameni noi prin intermediul rețelelor sociale, iar unele dintre aceste legături vor putea fi apoi trecute în viața reală.
9. Competiție de curățenie
De cele mai multe ori, este dificil să convingi copiii să facă ordine în urma lor, dar nimeni nu refuză o competiție cu premii. Poți pune un cronometru, porni muzica și ruga pe toți membrii familiei să facă cât mai multă curățenie în timpul dat. Această competiție îi va face pe toți să își ia porția de mișcare necesară și la sfârșit, câștigătorul poate decide, de exemplu, la ce film să vă uitați împreună.
10. Fii un model
Nu toți membrii familiei fac de bună voie mișcare, dar dacă te au pe tine ca model, o să fie cu siguranță mai motivați, măcar din dorința de a te imita dacă nu altceva.
10 moduri în care să-ți menții activă familia
Pentru cei care încă păstrează distanțarea socială și chiar se izolează în casă, poate fi dificil să facă sport sau să găsească modalități de a se distra alături de familie. Dacă te afli în aceeași situație, acum este momentul să-ți incluzi restul familiei în programele de antrenament și astfel veți putea petrece mai mult timp împreună, rămânând cu toții sănătoși.