Multe studii de specialitate sugerează faptul că aerul dintr-o încăpere este cu până la de 5 ori mai periculos decât cel de afară și cum petreci peste 90% din timp în casă, acesta îți influențează aspectul pielii. Există multe moduri în care poți îmbunătăți calitatea aerului, pentru a beneficia de fapt de o stare de sănătate mai bună și iată 4 dintre ele:
1. Cumpără un purificator de aer
Agenții poluanți vin în multe forme, de aceea este important să ai sistemul de curățare potrivit. În acest sens, sunt eficiente mai ales filtrele de aer care captează particulele de polen și praf, dar un purificator de aer va elimina și particulele ultra fine de compuși volatili, care duc la probleme cu somnul. Uită-te după unul care captează microni, care să se încadreze totuși în bugetul tău.
2. Renunță la lumânările parfumate toxice
O lumânare parfumată este un mod simplu de a crea atmosferă, dar poate fi și motivul sănătății tale șubrede, mai ales dacă este făcută din ceară parafină, derivară din petrol, cărbune sau ulei de șist, care de fiecare dată când aprinzi lumânarea, eliberează compuși toxici precum acetonă sau benzen, ambele fiind recunoscute drept carcinogene. Dacă ții neapărat ca în casa ta să miroasă într-un fel anume, optează mpcar pentru lumânări parfumate non-toxice.
3. Treci pe produse de curățenie fără chimicale
Curățenia de primăvară a trecut deja, dar pe viitor, te poți reorienta către mărci care oferă produse fără chimicale, 100% naturale sau vegane, deoarece acelea clasice, care într-adevăr curăță foarte bine și repede, emană de fapt în aer particule de chimicale ce pe termen lung îți fac rău.
4. Protejează-ți pielea cu produse anti-poluare
Pe piață au apărut din ce în ce mai multe produse care te protejează de poluare, acestea fiind proiectate în special pentru cei care fac naveta, dar pot fi folosite și în interior. În plus, nu uita de o curățare corespunzătoare a tenului, dimineața și seara, pentru a îndepărta toate impuritățile. În acest sens, poți aplica local produse antioxidante care să lupte întreaga zi cu radicalii liberi, apoi nu uita de o cremă hidratantă, care să creeze o barieră protectoare.
Îmbunătățește calitatea aerului din casă, pentru a avea o piele mai curată
Dacă ai impresia că atunci când stai în casă ești ferită de poluare, te înșeli. De fapt, aerul din interiorul casei este mai nociv pentru pielea ta și din moment ce un adult respiră în medie 10000 litri cubi de aer, acest aspect ar trebui să te îngrijoreze mai mult.