Iată 10 secrete care le ajută pe femeile din Asia să fie slabe, fără vreo dietă de înfometare strictă sau exerciții obositoare.
1. Atitudinea față de mâncare
Pe lângă calitatea și cantitatea alimentelor, atitudinea față de mâncare îți influențează organismul. Dacă pentru noi mâncarea nu este doar o nevoie fiziologică ci și un mijloc de socializare, asiaticii văd mâncarea ca pe ceva sfânt. Și lor le place să mănânce, dar văd această activitate doar ca pe un mijloc de a supraviețui.
2. Cantitatea porțiilor
Asiaticii preferă să mânânce porții mici, pentru a gusta din mai multe preparate la o singură masă. Studiile au demonstrat că reducerea cantităților, chiar și cu puțin, duce la scăderea în greutate. La Universitatea Cornell voluntarii au mâncat porții mai mici, dar din orice aliment au dorit și fiecare a pierdut, în medie, 500g în două săptămâni. De asemenea, acest experiment a demontat mitul conform căruia cei privați de calorii vor compensa deficitul mâncând mai mult altă dată.
3. Metodele de gătire
Restaurantele tradiționale își adaptează rețetele conform gusturilor localnicilor. Bucătăria asiatică are destul de multe preparate prăjite, dar aceasta nu este cea mai des folosită metodă de gătire, din contră, cele mai multe preparate sunt făcute la aburi sau prin fierbere. La ei totul depinde de păstrarea unui echilibru.
4. Mâncarea fermentată
Supă miso, kimchi, boabe de soia natto, acestea sunt doar câteva preparate tradiționale asiatice fermentate. Aceste alimente acționează precum probioticele naturale și consumarea lor contribuie la scăderea în greutate, mai ales la pierderea grăsimii viscerale, care se acumulează pe organe.
5. Fructele de mare
Este greu să-ți imaginezi bucătăria asiatică fără pește și fructe de mare, care conțin acizi grași omega-3. Pe lângă efectele benefice asupra sistemului imunitar, vascular și reproductiv, acest tip de acizi contribuie la pierderea în greutate. În urma unui experiment de 3 săptămâni cercetătorii au descoperit că cei care au consumat omega-3 și în rest au avut același stil de viață, au dat jos cu 1.5 kg mai mult decât pacienții care primeau pilula placebo.
6. Multe legume
După cum am mai spus, porțiile de mâncare din Asia sunt destul de mici, însă asta nu se aplică și legumelor, care sunt mâncate în cantități industriale. O altă diferență este gustul: legumele de aici par, de cele mai multe ori, mai dulci față de cele din Asia.
7. Ceai în loc de apă rece
Spre deosebire de europeni și americani, asiaticii își spală, de cele mai multe ori, alimentele în ceai verde, nu în apă rece, deoarece se crede că apa rece în combinație cu alimentele grase, încetinește procesul digestiei, ceea ce duce la îngrășare.
8. Deserturi și snacksuri sănătoase
În Asia, foarte multă lume se bucură de dulciurile pe bază de orez, alge, fasole roșie, nuci, semințe și fructe. Aceste delicatese sunt fără îndoială mai sănătoase decât chipsurile tradiționale, fursecurile sau torturile cu cremă.
9. Mersul pe jos
În mod surprinzător, acest obicei foarte sănătos are loc cel mai mult în orașele foarte mari și aglomerate, ca măsură de combatere a faptului că se folosește destul de mult transportul public și locuințele sunt mici, dar amplasate în zone accesibile. Culmea este că tocmai din acest motiv, un asiatic de rând merge pe jos o distanță mai mare decât un american, de exemplu, care se urcă în mașina proprie și merge oriunde.
10. Sportul și meditația
Medicina tradițională asiatică acordă o foarte mare importanță prevenției, pentru a putea tăia de la rădăcină orice boală, în timp ce medicina occidentală tratează consecințele îmbolnăvirii. De aceea se practică la scală largă meditația Tai Chi și alte activități care să prevină obezitatea.
10 motive pentru care asiaticele sunt atât de slabe
Asiaticele sunt printre cele mai slabe peroane din lume și nu ține doar de genetică, tradițiile și obiceiurile au un rol foarte important.