Verifică-ți geanta și portfardul de produse vechi, nefolositoare sau chiar periculoase și renunță la cele care nu sunt adecvate tipului tău de ten.
Ulei de cocos
În ultimii ani, uleiul de cocos a devenit unul dintre cele mai folosite produse cosmetice, utilizat adesea în loc de creme hidratante sau ca demachiant. Cu toate acestea, uleiul de cocos nu este un produs universal, care să meargă pentru oricine în orice situație, deoarece poate înfunda porii și cauza acnee. Dacă ai pielea grasă, ar trebui să îl înlocuiești cu altceva, mai adecvat tipului tău de ten.
Spray pentru față
Se presupune că apa micelară îți hidratează pielea, dar nu este chiar atât de simplu. De exemplu, pielea uscată are nevoie atât de hidratare cât și de elementele care o fac să rămână hidratată pentru mai mult timp. Fără acele elemente, apa doar se evaporă de pe piele, de aceea cele mai multe spray-uri sunt nu numai inutile ci chiar dăunătoare, pentru că au doar apă, colorant și parfum, care pot provoca o reacție alergică pe pielea sensibilă. Alege mai degrabă o apă micelară care conține glicerină, propylene glycol, acid hialuronic și extract de aloe vera.
Peelinguri chimice
Când oamenii încearcă să facă economii, încep să-și facă singuri acasă peelinguri chimice, deși această procedură ar trebui făcută doar de către un specialist, deoarece produsele respective sunt concepute pentru a îndepărta straturile superioare de piele, de aceea, cea mai mică greșeală poate avea urmări grave.
Ustensile de scoatere a coșurilor
În acest caz se aplică aceleași principii ca la peelingul chimic: doar un specialist ar trebui să folosească aceste ustensile, deoarece utilizate necorespunzător fie nu îmbunătățesc cu nimic situația fie provoacă adevărate răni.
Oglinzi care măresc
Oglinzile cu efect de lupă fac anumite proceduri să fie mai ușor de executat, dar îți și scot în evidență toate imperfecțiunile, de aceea ți se va părea că ai mult mai multe probleme decât ai de fapt. Deci când te pensezi, machezi sau îți scoți punctele negre e mai bine să folosești o oglindă normală și o sursă bună de lumină.
Cremele anticelulitice
Indiferent de ce spune eticheta acestor creme și oricât de mult vrei să crezi în ele, cremele anticelulitice nu fac minuni. În plus, celulita este doar ceva normal, pe care o au unii oameni, indiferent de greutate, înălțime sau vârstă. Apriția acesteia nu depinde de câte kilograme ai ci de hormoni și moștenirea genetică.
Creme pentru vergeturi
Din nefericire, cremele pentru vergeturi sunt inutile. Ele doar hidratează pielea, ceea ce o face să arate un pic mai bine și în unele cazuri diminuează aspectul vergeturilor. Însă pentru a hidrata corespunzător pielea, nu trebuie să cumperi neapărat un produs special, orice cremă sau ulei are exact același efect, mai ales dacă e însoțită de consumul unei cantități corespunzătoare de apă, pentru că hidratarea trebuie făcută atât din exterior cât și din interior.
Creme pentru cuticule
De cele mai multe ori, cremele pentru cuticule conțin exact aceleași ingrediente precum cremele normale de mâini. Acesta este doar un alt mod de a vinde mai multe produse oamenilor creduli. Pentru a nu plăti mai mult pe un produs nou, poți pur și simplu folosi crema ta normală de mâini și pentru înmuierea cuticulelor.
Scrub de buze
De obicei, scrub-ul pentru buze este un simplu balsam cu particule abrazive și preț pe măsură. În plus, pielea buzelor este foarte sensibilă, iar scrub-urile pot îndepărta pielea moartă, dar și celulele sănătoase. Acest produs poate face buzele să fie chiar și mai uscate, ceea ce înseamnă că se vor crăpa mai mult. Deci este mai bine să folosești doar strugurel hidratant când vrei să ai grijă de buzele tale.
Produse pentru vârfuri despicate
Aici vorbim despre o altă categorie de produse pe care doar irosești banii, deoarece majoritatea doar îndreaptă temporar firul de păr, creând astfel iluzia unui păr mai sănătos, dar nu există de fapt nici o modalitate de a-ți însănătoși părul fără a-l tăia. Așa că mai bine te tunzi și pe viitor ai grijă mai bine de podoaba ta capilară.
10 produse cosmetice pe care irosești banii
Conform unui studiu de piață realizat de un magazin online, femeile folosesc în fiecare zi aproximativ 16 produse cosmetice, dar în realitate, unele dintre acestea sunt de fapt inutile.