Iată cum să faci din vizitele la sală o experință plăcută, fără să cazi în capcanele de marketing.
1. Ești înșelată încă de la intrare. Când intri în complex, primul lucru pe care-l vezi acum sunt ghivece mari de flori, canapele confortabile și televizoare mari, apoi treci pe lângă piscină, saună, vestiare și abia la sfârșit ajungi să intri de fapt în sala de fitness.
2. Abonamentele anuale nu-ți oferă nici o garanție că te vei duce mai mult la sală, dar îți permit, de obicei, să intri de câte ori vrei la saună. Atunci când vrei să faci sport, trebuie să te gândești la obiective pe termen scurt, de care să te poți ține, nu să te lași pe tânjeală că te poți duce oricând la sală și de aceea să tot amâni momentul.
3. Crezi adesea în mituri precum acela că trebuie să alergi neapărat pe bandă pentru a slăbi, iar unii oameni vin la sală doar pentru a face 1 oră de bicicletă și cred că cu cât mai mult se mișcă cu atât mai mult slăbesc, dar pentru cele mai bune rezultate, trebuie incluse și exerciții de forță, nu numai cardio.
4. Un alt mit este că oamenii care merg la sală sunt deja bine făcuți și nu te poți duce la fitness dacă nu arăți într-un anume fel.
5. Exercițiile la aparate sunt mai puțin eficiente decât cele cu greutăți și antrenor personal, fiind mai potrivite culturiștilor sau celor care au suferit o accidentare. Acest lucru se întâmplă deoarece lucrează doar o anumită grupă de mușchi, ignorându-le pe celelalte.
6. Majoritatea începătorilor merg la sală cu obiectivul de a slăbi până la o anumită dată, dar nu se dedică complet procesului. Cea mai mare problemă când vine vorba despre astfel de maratoane este că dai jos un anumit număr de kilograme prin sport, dar dacă nu întreții rezultatele cu o dietă echilibrată, ajungi să dai mai mulți bani pe recuperare pe urmă. Abordarea corectă este să fii consecvent în ceea ce faci și să ai răbdare.
7. Sfatul specialiștilor este să nu faci poze în timpul antrenamentelor și să nu asculți muzică, deoarece aceste activități suplimentare îți suprasolicită sistemul nervos și nu te mai poți concentra cum trebuie pe efectuarea corectă a exercițiilor.
8. Nu există o fereastă în care trebuie să mănânci după antrenament. Este suficient să consumi numărul potrivit de calorii pe zi.
9. Multă lume crede că dacă mergi la sală poți mânca cum o făceai înainte, dar 80% din succes o reprezintă nutriția. Cu dieta potrivită, este suficient să mergi la sală de doar 3 ori pe săptămână timp de 1 oră și vei avea un corp sculptat.
10. Alegerea antrenorului personal este cea mai importantă, iar în acest sens, profesioniștii nu au neapărat un număr foarte mare de admiratori pe social media, deoarece nu își pierd timpul mărindu-și vizibilitatea, ci reputația lor este transmisă prin viu grai, prin recomandările clienților, cu care lucrează toată ziua.
10 secrete pe care personalul sălilor de fitness le păstrează cu sfinţenie
Sălile de sport au devenit locul preferat de petrecere a timpului liber pentru multă lume, dar acestea se folosesc de numeroase trucuri pentru a-și atrage clienți noi.