Uită-te la cele mai frecvent întâlnite situații și poate îți vei vedea relația personală dintr-o nouă perspectivă.
1. Cheltuieli inegale
În fiecare zi cumperi câte ceva pentru micul dejun sau prânzul de la birou, dar oare partenerul tău mănâncă ceea ce vrea? Îți găsești un al doilea loc de muncă doar pentru că nu reușești să ții pasul cu cerințele lui, iar salariul nu vă mai ajunge pentru doi oameni, este nedrept.
2. Doar unul dintre parteneri beneficiază de pe urma traiului în comun
Dacă stați în aceeași casă și împărțiți cheltuielile este fără doar și poate ca unul dintre voi să aibă mai mult spațiu în raftul de la baie, mai multe sticle de gel de duș, un șampon mai scump, mai multe lame de ras. Chiar dacă gătiți și faceți curat cu rândul sau împreună, undeva, ceva tot pare nedrept în ochii unuia dintre parteneri.
3. Independență financiară imaginară
Nu vă oferiți sprijin financiar când vreunul dintre voi are probleme, deoarece știți că banii sunt motiv de ceartă. Sunteți prea mândrii să împrumutați bani unul de la celălalt sau el nu îți cere ție niciodată, pentru că este nepoliticos să împrumuți de la o fată, chiar dacă sunteți de fapt un cuplu stabil. Există și o zicală, conform căreia dacă vrei să scapi de un prieten îi poți împrumuta o anumită sumă de bani.
4. Nu vă puteți baza unul pe celălalt
Știi cu siguranță că nu-ți poți permite să te îmbolnăvești, pentru că nimeni n-ar avea grijă de tine, dar tu te gândești că partenerul tău s-ar descurca și fără tine, pentru că nu este copilul tău. Simți că nu-i poți cere să aibă grijă de animalul tău de companie sau de flori cât ești plecată și toate acestea te fac să te simți nedreptățită.
5. Confruntarea cu stresul
Ai încetat să-i spui partenerului tău ce simți și ce frici ai, deoarece știi că nu obții nimic de la el. Nu vă cereți unul altuia sfatul, pentru că nu prea știți de fapt ce se întâmplă în viața celuilalt. Nu te simți susținută fix atunci când ai mai multă nevoie. Nu este normal.
6. Sunteți neobișnuiți
Nu sunteți mulțumiți de partener și nu vă susțineți reciproc pasiunile. Ți se atrage frecvent atenția că nu știi să gătești cum trebuie și tu îi spui mereu că mai bine ar învăța cum să schimbe un bec decât să facă poze toată ziua. Te rușinezi că pastele tale nu au nici pe departe același gust ca ale mamei lui. Vă spuneți unul altuia că ar trebui să începeți să vă purtați mai masculin, respectiv ca o gospodină adevărată.
7. Comparații negative
Ați început să vă comparați mereu cu prietenii voștri și nu mai sunteți mulțumiți de viața pe care o aveți. Tot timpul îi spui cât sunt de minunați soții prietenelor tale în comparație cu el și ți se repoșează că nu ai la fel de multe talente precum alte soții. Cumva, ați uitat că la începutul relației erați perfecți unul pentru celălalt și asta nu este corect.
8. Refuzați să acceptați responsabilități
Ce dacă aveți copii netalentați, nu e vina voastră că nu i-ați îndrumat la timp către ceva frumos. Tapetul din dormitor a devenit cumva „rezultatul ideii tale proaste”. Dați vina unul pe celălalt pentru ceva ce vă privește pe amândoi și uitați că marea majoritate a deciziilor le-ați luat împreună.
9. Hobby-uri nepotrivite
Salteaua ta de pilates ocupă prea mult loc, faci prea mult zgomot când încerci să reproduci rețete de pe internet, hobby-ul tău este pur și simplu ciudat, pentru că te face să respiri prea apăsat, deoarece consumă prea mulți bani, fiindcă pur și simplu nu e pe placul lui, așa cum nici ție nu îți plac jocurile lui video sau serialele pe care le urmărește cu sonorul dat tare, ca la cinema. Viața este nedreaptă.
10. Unul dintre voi pune interesele proprii mai presus de orice
Crezi că ai prea puțin spațiu pe raft, deși ocupi mai mult de jumătate. Ți-a aruncat multe dintre tablouri, pentru că nu mai avea loc de colecția lui de board-game-uri. Altfel spus, interesele celuilalt nu ocupă aceeași importanță în inimile voastre.