Ideea este că a slăbi câteva kilograme nu depinde numai de o pastilă minune, un ceai sau un shake, indiferent de ce ți-ar spune diverși „specialiști” ci este vorba despre o schimbare a stilului de viață, mai ales dacă nu vrei să slăbești doar pentru a intra într-o anumită ținută ci pentru a fi sănătoasă. Iată, așadar, câteva sfaturi de la femei adevărate, care au trecut deja prin ce urmează să treci tu:
1. Matematica mâncării
Proteine (ex. carne de pui) + legume (mai ales orice este verde) = o masă completă
Dacă adaugi mai multe proteine și legume meselor tale, vei consuma mai puțini carbohidrați și vei slăbi mai repede. Aici nu este vorba despre a elimina complet carbohidrații, ci despre a-i recunoaște pe cei care sunt în plus.
2. Un altfel de suc
Apă minerală + lămâie sau castraveți = „suc”
Deoarece uneori este mai dificil decât ai crede să renunți complet la sucuri, acest cocktail te va ajuta, mai ales dacă, de obicei, ți-e greu să bei apă plată simplă și sorbi câte puțin din el de fiecare dată când ai poftă de un suc.
3. Dulciurile naturii
Cele mai bune dulciuri sunt fructele, deoarece fructoza din ele îți oferă energia necesară și acea cantitate de dulce de care ai nevoie, fără să trebuiască să apelezi la zahărul rafinat.
4. Elimină rutina
De fiecare dată când atingi o fază de platou, când nimic nu mai pare să se modifice în aspectul tău fizic, iar cântarul și centimentrul arată la fel, schimbă ceva la modul în care te antrenezi și la ceea ce mănânci, apoi concentrează-te pe motivul pentru care ai început această călătorie și nu te da bătută.
5. Gătește cât pentru o săptămână
Acesta este cel mai bun mod de a nu devia de la program. Astfel nu vei mai avea scuze pentru a ieși în oraș și a consuma cine știe ce, deoarece va trebui doar să dezgheți sau să încălzești ceva. Poți prepara din timp tocănițe, supe, ciorbe și cam orice este cu carne, legume și chiar pește.
6. Pași mici, dar siguri
Începe ușor, pentru a-ți putea construi încrederea în tine și a te ține pe termen lung de o dietă. De exemplu, mai întâi înlocuiește sucurile carbogazoase cu sucuri naturale sau și mai bine direct cu apă minerală, până ajungi să consumi doar apă plată, deoarece schimbările mici duc la rezultate mari.
7. Rămâi în zona de confort
Pentru o vreme, rămâi în zona ta de confort și nu te compara cu alții, deoarece fiecare este diferită și are propriile nevoi nutriționale.
8. Începe ușor
Dacă până acum n-ai făcut cine știe ce mișcare la viața ta, începe cu a merge pe jos câte 15 minute, apoi urcă până la 30 și mai mult sau chiar după o vreme, când deja a devenit un obicei să faci mișcare, poți începe să alergi ușor.
9. Nu te da bătută
În funcție de câte kilograme vrei să slăbești, la început le vei da jos mai repede, ca apoi să stagnezi, moment în care nu trebuie să te simți descurajată. Adună-ți forțele, conștientizează că este vorba despre un efort pe termen lung și schimbă ceva la antrenamentul tău, ca să poți vedea în continuare schimbări.
10. Găsește un preparat sănătos, care să-ți placă, și mănâncă-l mereu
Fă o mică cercetare prin magazinele în care îți faci de obicei cumpărăturile, dar și pe internet, pentru a vedea ce opțiuni ai și găsește un preparat alimentar sănătos, care să-ți placă și de care să te bucuri de fiecare dată. De exemplu, mai bine mănânci un sandwisch cu pâine integrală, muștar și curcan la cuptor, decât un hamburger cu diverse sosuri și carne grasă.
10 sfaturi de la femei care au slăbit sănătos
Decizia de a slăbi este una foarte personală, pe care nimeni n-o poate lua în locul tău și deși n-ar trebui niciodată să te simți obligată, dacă vrei să o faci, trebuie să te pregătești din timp, atât material (pentru că este un proces destul de costisitor), cât și fizic (deoarece vei trece printr-o serie de transformări), dar și psihic (pentru a nu te lăsa doborâtă la primul obstacol sau dacă nu vezi imediat rezultatele).