Vei fii în siguranță dacă vei ține cont de aceste 10 trucuri și le vei face viața mai grea infractorilor.
1. Asigură-ți geanta când mergi la cumpărături
Când mergi la cumpărături și folosești un cărucior de la supermarket, de cele mai multe ori îți pui genta în compartimentul pliabil de lângă mâner, dar nu o lăsa niciodată nesupravegheată și ține mereu fermoarul tras, ca să nu existe tentații. În plus, cumpără-ți un cârlig special sau o bandă cu care să legi geanta de căruț, ca să nu poată fi trasă când te aștepți mai puțin. În cel mai rău caz, ține geanta sprijinită în compartiment, dar cu mâna mereu pe mânere.
2. Folosește obiecte neobișnuite în care să-ți ascunzi banii când călătorești
Când călătorești, în cazul în care ești jefuită sau îți uiți portofelul pe undeva, este bine să ai o anumită sumă de bani ascunsă într-un loc mai neobișnuit, cum ar fi un borcan de gumă de mestecat sau un rub vechi de deodorant.
3. Poartă asupra ta un portofel fals
Când ieși în oraș, poartă mereu asupra ta un portofel fals, în care să pui foarte puțini bani și mai multe hârtii cu diverse notițe. Dacă ții neapărat să ți se vadă ceva în buzunar sau nu reziști tentației de a scoate tot portofelul când trebuie să plătești ceva undeva, atunci acesta va fi capcana pentru hoți, dar adevăratul tău portofel, cu mai mulți bani, carduri și orice ai mai vrea tu să ții în el,, ar trebui să-l scoți foarte rar și în rest să stea într-un buzunar interior, mai greu de accesat și ferit de ochii lumii.
4. Poartă o geantă cu baretă peste umăr
Gențile care se țin doar în mână, pe un singur umăr și cei care nu țin mâna pe geantă, sunt ispitele preferate ale hoților, deoarece pot fi sustrase ușor. Dar poți evita așa ceva dacă dai bareta peste cap și ții mereu geanta în față și o mână pe ea, însă lejer, ca să nu dai impresia că ai avea cine știe ce valori asupra ta.
5. Memorează numărul de telefon de la bancă
În primul rând, nu ține niciodată PIN-ul cardului bancar în portofel, lângă acesta și în al doilea rând, dacă totuși, ți se fură geanta, portofelul sau cardul, trebuie să știi pe dinafară numărul de telefon de la bancă, pentru a putea anula imediat cardul.
6. Nu-ți ține cheile de rezervă în cutia poștală
În loc să folosești un loc atât de evident pentru a-ți „ascunde” o pereche de chei de rezervă, mai bine le îngropi în grădină sau într-un ghiveci din curte sau de pe palier, deoarece este mai simplu și mai eficient. Ai nevoie doar de o cutie de medicamente goală, pe care s-o îngropi și o piatră pentru a marca locul.
7. Îngrijește-ți mereu curtea, mai ales dacă stai la casă și pleci în concediu
O curte neîngrijită, cu iarba netăiată și alte mijerii, este un semn pentru hoți că proprietarul nu este acasă. De aceeea este foarte important să cureți prin preajma casei și a blocului, ca să se vadă că acolo locuiesc oameni preocupați de propriul mediu, care există șansă să se afle în casă.
8. Aruncă imediat ambalajele mari
Dacă lași cutia de la noul televizor, laptop sau calculator la vedere oferi hoților indicii că ai ceva de valoare în casă. Cel mai bun mod de a fii în siguranță este să dezmembrezi cutiile, să le tai în bucăți mai mici și să le arunci imediat la containerul pentru carton.
9. Pune un semn cu „Atenție câine rău”
Chiar dacă nu ai nici un fel de câine, pune pe poartă, pe ușa de la intrare sau în geam un semn mare și vizibil cu inscripția „Atenție câine rău”, pentru că aceasta îi va pune pe gânduri pe hoți și cei care vor să îți spargă casa o să aibă un moment de ezitare în care pot fi zăriți de vecinii ce vor alerta la timp poliția.
10. Ascunde ustensilele
Mulți oameni lasă ustensilele și scara la vedere crezând că așa sunt mai în siguranță, dar ciocanele, șurubelnițele, bormașina, topoarele și alte asemenea ustensile oferă lumii impresia că ai avut ceva treabă prin casă de care doritorii se pot agăța. În plus, dezordinea din curte, chiar dacă este încă un șantier, arată că acolo sunt măcar materiale de construcții ce pot fi furate și revândute apoi cu ușurință.