Privește lucrurile în mod creativ și descoperă „magia” din obiectele care te înconjoară.
1. Mingile de tenis
Pentru a-ți relaxa mușchii gâtului și a detensiona zona cervicală întinde-te pe o suprafață plată, cu fața în sus, și pune o minge de tenis sub gât. Odihnește-te așa timp de 10-15 minute, după care mișcă mingea dintr-o parte în alta cu ajutorul gâtului. Această mișcare va stimula centrii de acupunctură prin aplicarea presiunii pe nodurile de tensiune realizate de-a lungul sistemului nervos.
2. Șervețele pentru bebeluși
La fel ca orice alt tip de șervețele umede, acestea sunt perfecte pentru ștergerea mâinilor, dar pot fi folosite și pe telefon, tabletă, laptop, robinete, țevi și marmură, deoarece sunt foatre moi și nu zgârie suprafețele.
3. Conserve
Poți folosi conservele colorate pe post de suport pentru creioane sau tacâmuri, dar și ca tăvi de copt, dacă îndepărtezi hârtia de pe ele și cureţi lipiciul. Ele au o formă specială, care permite distribuirea uniformă a aerului cald.
4. Ziare
Folosește ziarele vechi pentru a umple vârfurile pantofilor nefolosiți sau pentru a face un făraș. Rulează câteva foi, taie unul dintre capete și folosește o pagină pe post de recipient.
5. Dresuri
Dresurile vechi sunt recipeinte excelente pentru fructe și legume, mai ales ceapă, dar le mai poți folosi și ca frânghie cu care să legi platele ce atârnă, doar asigură-te că le speli înainte să le refolosești, ca să nu miroasă urât și să nu-ți vadă toată lumea rufele murdare.
6. Tăvițe pentru cuburile de gheață
Tăvițele pe care în mod normal le folosești pentur a face cuburi de gheață sunt suporturi perfecte pentru inele, cercei, șuruburi și cuie.
7. Pasta de dinți
Poți folosi pasta de dinți la mai multe lucruri, de exemplu, pentru a curăța argintăria, pentru a usca coșurile, curățarea vaselor din crom sau pentru a te spăla pe mâini și a scăpa de mirosul de pește sau ceapă.
8. Elastice din cauciuc
Elasticele din cauciuc pot fi folosite peste tot prin casă. De exemplu, pentru a deschide un borcan, pune un elastic peste capac și îl vei putea ține mai bine, fără să-ți alunece. Împachetează cadouri cu elastice în loc de bandă, pentru a da acestora un aspect mai modern sau ceva culoare în plus. De asemenea, mai poți ține obiectele fragile legate de dulap, ca să nu se spargă.
9. Agrafe de hârtie
Agrafele de hârtie pot fi folosite pentru a marca alimentele la un grătar sau pentru a ține capătul unei role de scotch. Un alt mod ingenios de a folosi agrafele de hârtie este să îți păstreze loc între nasturele de cusut și material, iar la sfârșit poți scoate liniștită agrafa.
10. Praf de lămâie
Ca să-ți cureți mașina de spălat vase pune direct în mașină 1/4 cană de suc de lămâie făcut din praf și apă, în special pe părțile ruginite, apoi dă drumul unui ciclu de spălare, iar acidul citric va ajuta mașina să arate ca nouă.
11. Post-it-uri
Poți lipi un post-it pe volan ca să știi mereu adresa unde trebuie să ajungi sau poți lua unul să-l treci printre taste pentru a-ți curăța ușor și repede tastatura de frimituri. Acestea mai pot fi folosite și pentru crearea unui joc pentru copii, care în funcție de simbolurile scrise pe ele vor descoperi drumul către o comoară.
11 calităţi ASCUNSE ale unor obiecte comune
Oamenii sunt obișnuiți să se uite la mediul înconjurător ca la ceva normal, dar câteodată reușesc să găsească unele calități ascunse ale obiectelor uzuale.