Iată în continuare câteva tradiții mai puțin cunoscute, care te vor surprinde cu siguranță.
1. Tăiatul lemnului
O veche tradiție de nuntă din Germania este tăierea unei bucăți de lemn cu ajutorul unui fierăstrău mare, cu două mânere. Acest obicei arată abilitatea cuplului de a lucra împreună și de a depăși obstacolele care pot apărea în căsnicie.
2. Doi copii
În tribul Nuer din Sudan, mirele se poate căsători dacă plătește un anumit număr de bovine, dar nunta este considerată completă doar când mireasa naște doi copii. Dacă aceasta are doar un copil, soțul poate cere divorțul și dacă el moare, fratele mirelui trebuie să-i ia locul.
3. Spartul clopotului
După o nuntă în Guatemala, se ține o masă acasă la mire, unde soacra mare îi întâmpină pe nuntași cu un mare clopot alb, plin de orez, făină și grăunțe ce reprezintă prosperitatea și abundența.
4. Furtul miresei
În România și alte câteva țări europene, se fură mireasa și se cere o recompensă pentru aducerea ei. Aceasta este luată de către prieteni, familie sau actori special angajați, iar mirele trebuie s-o răscumpere cu bani, băutură sau gesturi romantice.
5. Spargerea veselei
La sfârșitul unei nunți evreiești, mirele și mireasa calcă pe un pahar învelit într-o cârpă, obicei care înseamnă că relația lor va dura mult și bine și reprezintă angajamentul că vor fi unul alături de celălalt la bine și la greu.
6. Plânsete
O mireasă din grupul etnic Tujia, din China, trebuie să plângă timp de o lună câte o oră pe zi, înainte de nuntă și chiar la ceremonie și după primele zece zile i se alătură și mama ei, apoi după încă 10 zile li se alătură bunica. La sfârșitul lunii, fiecare femeie din familie plânge alături de mireasă, ceea ce înseamnă manifestarea fericirii în mai multe tonuri.
7. Pictatul cu henna
Acest eveniment se cheamă Mehendi și este o tradiție colorată, care se ține mai ales în India, cu o seară înainte de oficierea căsătoriei, de către femeile din neamul miresei. Un artist sau o rudă apropiată vine și face aceste tatuaje temporare pe mâinile și picioarele miresei și a altor câtorva femei din familie. Aceste simboluri înseamnă trezirea spirituală, fericire, frumusețe și dăruire și mai este pracicată și în alte țări din Asia.
8. Pâine și sare
La o nuntă din Rusia, părinții mirilor trebuie să-i întâmpine pe cei doi cu pâine și sare, iar mirii să rupă câte o bucată de pâine, să pună sare pe ea și să se hrănescă unul pe celălalt. Se crede că cine rupe bucata mai mare va fi șeful în casă, după acest moment, fiecare invitat primește câte o bucățică din karavai.
9. Păpușa
La nunțile din Puero Rico există o păpușă care arată ca mireasa și este îmbrăcată asemănător. Aceasta este acoperită de urări, care se dau apoi invitaților, ce trebuie să pună în schimbul lor, bani la păpușă.
10. Scuipatul miresei
Fetele Massai din Kenia sunt oferite drept soții unor bărbați mult mai în vârstă decât ele și la ceremonia de nuntă tatăl sau fratele miresei scuipă în capul miresei în semn de binecuvântare, apoi aceasta părăsește casa părintească alături de soțul ei, mergând pe jos către noua lor casă, indiferent unde se află aceasta.
11. Scăldatul interzis
Pe insula Borneo, împărțită între Indonesia și Malayezia, tribul Tidong, mirii respectă o tradiție străveche, care le interzice să facă baie timp de 3 zile și trei nopți. Tocmai de aceea, cei doi primesc foarte puțin de băut și de mâncat la ceremonie, iar acest obicei se presupune că le va aduce celor doi o viață lungă, fericită și fertilă împreună, în timp ce încălcarea acestui obicei le aduce ghinion.
11 cele mai bizare tradiții de nuntă din lume
Există unele tradiții de nuntă, precum petrecerea burlăcițelor sau aruncatul buchetului, care sunt cunoscute în toată lumea, dar sunt și câteva ritualuri practicate doar în anumite țări.