Iată cum poți reda viața alimentelor rămase și să economisești astfel o grămadă de bani.
1. Fă din cereale sau din orezul cu lapte aluat de fursecuri
Orezul fiert sau cerealele cu lapte își pierd rapid forma, gustul și aspectul și dacă ai făcut o cantitate prea mare poți lua ce ți-a rămas, să mai adaugi un ou, ulei, fructe confiate, sare și zahăr, pentru a obține un aluat delicios de fursecuri sau brioșe.
2. Adaugă ierburi aromate și ciuperci în supe
Nu uita de morcovi, ceapă, cartofi și condimente. La final, poți să pui și o lingură de smântână sau brânză topită, ca să-i îngroși consistența. Această nouă rețetă va fi apreciată atât de cei mici cât și de cei mari și nu are nevoie de carne.
3. Fă din pâinea uscată pesmet sau crutoane
Acest truc era folosit de bunici, dar și de faimosul bucătar Jamie Oliver. Poți face din pâine uscată crutoane aromate cu puțin ulei de măsline și condimente, dar o poți folosi și pe post de pesmet.
4. Brânza tare se topește în supe
Brânza precum parmezanul este scumpă și vei vrea să o folosești la maximum, chiar dacă poate s-a mai învechit puțin, așa că adaug-o într-o supă sau ciorbă, pentru a-i îmbogăți acesteia gustul.
5. Rămășițele din borcanul cu cremă de ciocolată sunt bune într-un milk shake
Nu trebuie să arunci borcanul care mai are doar pe pereți cremă de ciocolată. Pune lapte cald în borcan și amestecă, vei obține un delicios borcan de ciocolată caldă.
6. Laptele bătut este bun în aluaturi
Laptele care s-a prins poate fi folosit pentru a face clătite, torturi și brânză de casă. Este important totuși să cumperi lapte de calitate dacă vrei să faci așa ceva, ca să fii sigură că se prinde nu se acrește.
7. Folosește resturile de mâncare ca să faci pizza
Poți amesteca resturile de ketchup și maioneză ca să faci un sos de bază pentru aluatul de pizza, pe care să-l acoperi cu resturile de ciuperci, roșii, ierburi, mezeluri, măsline, carne la cuptor și chiar salată. Rade brânză deasupra și vei avea o pizza ieftină și o cină plină de nutrienți.
8. Pune legumele la copt
Ardeii, roșiile, brocoli, dovlecelul și alte legume se pot pune pe o foaie de copt, într-o tavă, și băgate la cuptor. Adaugă carne de pui sau pește și masa va fi bogată și gustoasă.
9. Îngheață restul de sos
Aceasta este o metodă bună de folosit atât în cazul sosurilor cât și a supelor, dar care poate combina uleiul de măsline cu resturile de verdețuri sau chiar vin. Folosește tăvițele de gheață pe post de recipient și lasă conținutul la congelator până când ai nevoie de aromele respective.
10. Fă bulion din roșiile zbârcite
Dacă au început să ți se strice roșiile nu le arunca. Decojeștele și fierbe-le pe foc mediu timp de 10 minute apoi adaugă usturoi și mai fierbe-l încă 5-7 minute. Asezonează acest sos cu ierburi aromatice și vei avea baza perfectă pentru pizza sau paste.
11. Păstrează prospețimea cârnaților congelându-i
Acest lucru poate fi făcut cu orice conține carne ce se poate strica și este foarte util dacă plănuiești să pleci în călătorie, dar nu ai suficient timp să mănânci tot.
11 sfaturi pentru cei cărora nu le place să arunce mâncarea
Deschide frigiderul și analizează ce ai în el. Vei găsi cu siguranță legume trecute, lapte incert și pachete de sos pe jumătate goale. Chiar și așa, nu le arunca pe toate ci gândește-te cum le poți transforma într-o altă mâncare.