1. Vrei să afli dacă cineva te place? Alege un cuvânt dintre cele spuse de interlocutor şi de fiecare dată când foloseşte cuvântul respectiv sau sinonime, dă din cap şi zâmbeşte. Dacă te place, vei observ că va folosi cuvântul respectiv mai des.
2. Vrei ca oamenii să te ia în serios? De fiecare dată când explici ceva, spune că tatăl tău ţi-a povestit asta. Oamenii tind să ia în serios sfaturile venite de la părinţi.
3. Vrei ca interlocutorii să fie de acord cu tine? Dă din cap în timp ce vorbeşti. Acest gest se traduce prin "tot ceea ce spun este adevărat". În plus, urmând tiparul de comportament social, oamenii din jur tind să aprobe şi ei, folosind acelaşi gest.
4. Dacă vrei să îţi faci loc prin mulţime, priveşe drept în faţă, în direcţia în care te îndrepţi. Vei vedea că oamenii te vor ocoli. Explicaţia este simplă. În locuri aglomerate, tindem să îi privim pe ceilalţi în ochi, pentru a şti încotro se îndreaptă şi o luăm în direcţia opusă, pentru a nu ne ciocni.
5. Dacă un cântec ţi-a rămas în minte o zi întreagă, încearcă să îţi aminteşti finalul. Potrivit efectului Zeigarnik, creierul încearcă din nou şi din nou să îşi amintească lucrurile lăsate neterminate.
6. Vrei să îţi convingi copilul să mănânce legume? Întreabă-l dacă vrea două linguri sau cinci linguri în loc să îl întrebi dacă vrea să mănânce salata sau legumele la grătar. Îi vei da impresia că el a luat decizia şi va face exact ceea ce vrei.
7. Si impresia că te priveşte cineva? Cască şi priveşte în jur. Dacă într-adevăr era cineva cu ochii pe tine, va căsca şi el, fiindcă este contagios.
8. Vrei să ştii care îţi sunt prietenii? Ei bine, încearcă să îi dai cuiva să ţină un obiect în timp ce îi vorbeşti. Majoritatea prietenilor nici măcar nu vor observa vă le-ai dat ceva, în timp ce oamenii mai puţin apropiaţi vor deveni uşor confuzi.
9. Dacă vrei să te faci plăcut, ia ceea ce ai auzit, parafrazează şi spune-o din nou. Persoana care îţi vorbeşte va avea senzaţia că eşti un bun ascultător. Nu exagera, îndă.
10. Dacă vrei să ceri ajutorul cuiva şi crezi că te va refuza, începe propoziţia cu "Am nevoie de ajutorul tău...". Oamenilor nu le place să se simtă vinovaţi, aşa că nu vor refuza să îţi ofere ajutorul.
11. Dacă crezi că cineva nu te place, întreabă dacă poate să îţi împrumute un creion sau un pix. De regulă, oamenii nu îi ajută pe cei pe care nu îi plac, dar pe de altă parte, este o rugăminte atât de mică încât nu te va putea refuza. În cele din urmă, vei vedea că îţi va schimba complet părerea despre tine, fiindcă îşi va aminti că te-a ajutat.