Întotdeauna vor exista alți oameni mai frumoși, mai deștepți și mai buni decât tine, dar toate acestea sunt subiective, depind de ochiul celui care judecă și tu trebuie să te mulțumești cu tine însăți, încercând mereu să te autodepășești și să te compari doar cu versiunea ta precedentă.
1. Nu are nici un rost să te sacrifici pentru alții
De obicei, fraza „Tot ce fac, fac pentru tine” este urmată de răspunsul „Ți-am cerut eu vreodată așa ceva?” și dacă e să fii pentru un moment sinceră, vei recunoaște că oamenii din jurul tău nu au nevoie de sacrificiul pe care-l faci și cel mai adesea se simt jenați de atenția pe care le-o oferi. Singura excepție este dacă cineva e co-dependent și ambii parteneri sunt satisfăcuți de o astfel de relație.
2. Nimeni nu primește de la muncă o medalie care chiar să conteze
Mai devreme sau mai târziu, șeful și colegii tăi vor înțelege că ești dispusă să faci orice fel de muncă, oricând și în timp ce tu-i faci rău sănătății tale făcând și munca lor, ei își vor verifica liniștiți mail-urile și vor sorbi din cafea. Chiar dacă, la un moment dat, primești un cuvânt de laudă sau poate chiar o diplomă simbolică, nimic nu contează cu adevărat când îți pui viața în balanță.
3. Să-ți iubești corpul nu înseamnă să te neglijești
Părul corporal, unghiile crăpate și refuzul de a folosi produsele de igienă corporală te fac să pari o persoană neîngrijită și nu te ajută să te iubești mai mult pe tine însăți. Principala idee a mișcării despre iubirea de sine și acceptarea varietății este că trebuie să-i respectăm pe ceilalți fără a încerca să-i schimbi și să înțelegi că aspectul fizic diferă de la o persoană la alta și nu este cel mai important atribut. De obicei, dacă cineva spune că își iubește colăceii, înseamnă că este leneș sau nu a găsit motivația pentru a face sport și a ține dietă, dar dacă face eforturi în acest sens nu trebuie condamnat dacă procesul este unul lent.
4. Deși nu este cel mai important lucru, aspectul contează
Poți vorbi mult și bine despre sufletul cuiva, deoarece prima impresie o face tot aspectul fizic. De exemplu, la un interviu de angajare, îngrijirea exterioară este considerată un semn al profesionalismului, la fel ca abilitatea de a comunica la obiect. În plus, o persoană îngrijită are mai multe șanse de a obține o întâlnire decât cineva delăsător.
5. Să fii o persoană bună nu este o profesie
Nimeni nu trebuie să te trateze cu respect la muncă deoarece ai trei copii acasă, un credit la bancă și un părinte bolnav. Șefii vor fi mereu interesați de calitatea muncii tale și profitul lor. Dacă nu aduci nici un plus în companie, fii pregătită să fii înlocuită de cineva cu mai multă energie, care este mai motivat decât tine să-și facă munca bine.
6. O mamă nu are mereu dreptate
Odată cu trecerea timpului, sfaturile părinților nu mai au atât de multă importanță pentru tine, deoarece ideologia copilăriei este înlocuită de înțelegerea faptului că părinții sunt și ei oameni care nu le știu pe toate și pot greși din când în când. Deși la început este trist, trebuie să conștientizezi că și proprii tăi copii te vor ignora la un moment dat sau vor fi dezamăgiți de tine.
7. Toată viața ai câte ceva de învățat
Tehnologia modernă evoluează cu o rapiditate uimitoare încât profesia ta actuală s-ar putea nici să nu mai existe în 15-20 de ani de acum înainte, ceea ce înseamnă că trebuie să fii mereu pregătită să te reprofilezi sau să te specializezi pe o anumită ramură.
8. Dacă nu participi la evenimente, oamenii vor înceta să te mai invite
Trucul de a te preface jignită și a aștepta ca alții să te mai invite să te joci cu ei merge doar la grădiniță. Când ești adult trebuie să te aștepți ca dacă nu te prezinți în societate, prietenii să creadă că nu ești interesată de compania lor și să înceteze să te mai invite la diverse evenimente sau chiar să uite complet de tine.
9. Antrenarea pentru creșterea încrederii în sine funcționează doar rareori
Este inutil să creezi plăci cu visele tale dacă nu faci cu adevărat ceva pentru îndeplinirea acestora. În plus, asemenea practici sunt periculoase, deoarece tot ceea ce te învață este, adesea, doar cum să manipulezi oamenii. Un exemplu elocvent în acest sens este faptul că, după ce urmează cursuri despre cum să pună mâna pe o femeie, bărbații își încep lista de cuceriri, dar se simt în continuare singuri, iar femeile cred eronat că dacă își pun o lenjerie sexy și îi fac masaj soțului, acesta nu le va mai înșela niciodată.
10. Nu ești centrul Universului
Cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o dată să-ți faci unghiile la salon și colega să nu te complimenteze pentru ele sau să-ți cumperi o bluză nouă și nimeni să nu observe, dar nu trebuie să te întristezi din atâta lucru ci încearcă să-ți aduci aminte când ai fost cu adevărat bucuroasă că prietena ta cea mai bună și-a cumpărat ceva. Vestea bună este că dacă nu ești centrul Universului nimeni nu va observa că ai o pată sau o gaură în pantaloni.
11. Ceea ce ești acum este alegerea ta
Singura persoană responsabilă de acțiunile tale ești tu. Dacă nu știi o limbă străină este pentru că nu ai învățat-o, dacă șeful țipă la tine e pentru că îi permiți acest lucru și nimeni nu e vinovat de faptul că nu te-ai mutat în alt oraș au altă țară. Iar dacă nu ți-ai terminat studiile, pentru că TU ai ales să te căsătorești de tânără, este doar alegerea TA.
12. Întotdeauna va exista cineva mai bun, mai deșteptet, mai frumos, mai tânăr
Cea mai mare lovitură pentru stima de sine a cuiva este când realizează că există pe lume oameni mult mai talentați, mai frumoși, mai tineri etc decât propria persoană. Poți să te prefaci toată viața că ai doar 20 de ani, dar timpul își va spune până la urmă cuvântul. Tot ceea ce poți face este să accepți cu calmitate cine ești și că fiecare persoană este unică în felul ei.
12 adevăruri pe care toată lumea le ignoră
Copilăria, acea perioadă când se formează individul, este foarte diferită de viața de adult, când apar alte reguli și lumea înțelege că singurul interes trebuie să fie propria persoană, deoarece nu există nimeni care să te mai împingă de la spate sau să-ți ofere un umăr pe care să plângi.