Foarte multe alimente duc lipsă de proteine sau fibre și de aceea nu te fac să te simți sătulă, dar există opțiuni mult mai sănătoase, care te pot satisface pentru o zi întreagă.
1. Cartofi prăjiți
Cartofii prăjiți sunt plini de grăsimi trans și sare, care dăunează stomacului, iar adăugarea sosurilor cu fructoză nu ajută la nimic. Te poți bucura în continuare de cartofi, dacă îi fierbi și astfel vei beneficia de mai multe vitamine și fibre, consumând mai puține calorii și rămânând satisfăcută pentru mai mult timp.
2. Sucuri de fructe
În general, sucurile naturale de fructe sunt considerate a fi sănătoase, dar acestea te fac de fapt să-ți fie foame, deoarece le lipsesc fibrele. În plus, ele fac glicemia să crească, dar alternativa mai sănătoasă este apa aromată, cu bucăți de fructe în ea.
3. Iaurt degresat
Iaurturile cu puțină grăsime sunt sănătoase, dar nu te satisfac singure, așa că analizează eticheta și evită-le pe cele cu mulți carbohidrați. În locul lor, consumă iaurt grecesc simplu, care are mai multe proteine.
4. Batoane de cereale
Când ai nevoie de o gustare rapidă, te mai îndrepți și către batoanele granola din tonomate, deoarece sunt sărace în calorii, însă acestea sunt bogate în zahăr și ulei. Încearcă mai degrabă o mână de popcorn, care din cauza volumului, îți umple stomacul și nici nu are multe calorii. Însă evită să adaugi alte arome artificiale, precum unt sau brânză și prepară floricelele la abur, fără ulei.
5. Brânză
Brânza și multe alte produse lactate conțin caseină, dar poți căuta acele sortimente mai bogate în proteine, precum bârnza cottage, care îți va oferi senzația de sațietate necesară și puține calorii.
6. Omletă din albușuri
Trebuie să fii atentă când prepari ouă, mai ales dacă, de obicei, lași deoparte gălbenușurile, în ideea de a avea o masă mai sănătoasă. Când vine însă vorba de a te hrăni corespunzător, gălbenușurile au grăsimi ce te ajută să te simți sătulă pentru mai mult timp și care absorb și alți nutrienți.
7. Dressingurile de salată
Mai bine mănânci o salată fără dressing, dacă vrei să nu te îndopi cu sare și zahăr, pentru că majoritatea oamenilor au tendința să toarne oricum mai mult decât e nevoie. Adaugă în salată un pic de pește sau carne slabă, dacă vrei să beneficiezi de și mai multe proteine.
8. Gumă de mestecat
Cu guma de mestecat doar îți păcălești mintea că mănânci, dar aceasta nu-ți oferă de fapt nimic și doar sporește cantitatea de sucuri gastrice, care te fac să-ți fie foame. E mai bine să mănânci ceva simplu și dacă vrei o gustare rapidă, ia câteva migdale sau alune bogate în grăsimi sănătoase și proteine.
9. Mere
Fructele sunt întotdeauna o alegere corectă, dar n-ar trebui să mănânci niciodată mere goale, deoarece îți pot ridica nivelul glucozei, din cauza faptului că se digeră repede. Adaugă-le acestora o sursă de proteine, precum nucile și semințele crude sau coapte, fără sare sau alte arome și vei avea o gustare completă.
10. Covrigi
Covrigii sunt la îndemâna oricui, dar rareori sunt îmbogățiți cu fibre sau alți nutrienți, adesea fiind doar pâine goală. Dacă vrei neapărat să mănânci un covrig, prepară-l pe post de mic dejun, cu un ou sau somon afumat.
11. Cereale
Cerealele colorate și dulci din comerț sunt pline de îndulcitori artificiali și duc lipsă de fibre și proteine, chiar și cele așa zis light sau pentru dietă. Mai bine îți prepari un terci din ovăz înmuiat de seara în apă și adaugi fructe proaspete.
12. Mâncare asiatică
Se știe deja că variantele de mâncare asiatică de la restaurantele din ziua de astăzi sunt preparate prin adăugarea de potențiatori de arome, de aceea e bine să te informezi din timp asupra ingredientelor și a tipului de bucătărie. Dacă ai doar poftă de ceva asiatic, încearcă sushi sau sashimi, deoarece peștele te va ajuta să alungi senzația de foame.
12 alimente care te fac să-ți fie foame și ce să mănânci în locul lor
Unor oameni li se face foame la scurt timp după ce mănâncă, dar problema poate fi nu numai cantitatea ci și calitatea alimentelor.