Prin adăugarea de proteine în salată vei avea în continuare o masă sănătoasă, dar care, de această dată, te va satisface pe deplin până la următoarea, așa că iată ce ingrediente trebuie să adaugi de acum înainte, pentru a putea beneficia de mai multe proteine în salată.
1. Linte
O cană de linte are aproximativ 18 grame de proteine. Pe acestea le poți adăuga la salata ta obișnuită sau poți face una doar din linte.
2. Năut
Fiecare cană de năut conține 12 grame de proteine, acesta fiind un aliment nu numai delicios ci și foarte versatil. De exemplu, din el poți face hummus sau falafel și îl poți pune ca atare în salate.
3. Fasole
Fasolea albă, neagră, pestriță, roșie, toată este o sursă excelentă de proteine și completează la perfecție pofta de ceva sățios, pe lângă frunzele verzi din salată.
4. Tofu
Tofu este făcut din soia și conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii, jumătate cană de tofu are aproximativ 10 grame de proteine. Când este preparat cum trebuie, el e un adaos delicios la o salată și te face să te simți cu adevărat sătulă.
5. Tempeh
O cană de tempeh îți oferă 31 grame de proteine, deci este una dintre cele mai bogate surse vegetale și îl poți folosi fără probleme în mai multe tipuri de salate.
6. Ciuperci
Până nu demult, ciupercile erau cunoscute ca fiind singura sursă vegetală de proteine, chiar dacă o jumătate cană de ciuperci crude are doar 1 gram de proteine. Le poți pune crude în salate, le poți fierbe sau prăji un pic, le poți marina, face pe grătar sau găti în diverse tocănițe și mâncăruri.
7. Legume cu fructe verzi
În loc să arunci pur și simplu câteva frunze de salată într-un castron, încearcă să folosești baby spanac sau frunze de un verde mai închis și chiar broccoli sau varză de Bruxelles, deoarece acestea, când sunt gătite conțin peste 4-5 grame de proteine, dar și fibre, care te fac să te simți bine pentru mai mult timp.
8. Cereale integrale
Cerealele integrale sunt considerate superalimente, deoarece completează cu succes orice mâncare, având foarte mulți nutrienți. Printre acestea se numără quinoa, orzul și hrișca.
9. Nuci și semințe
Nucile și semințele adaugă gust, textură și proteine, printre cele mai bune în acest sens numărându-se semințele de dovleac, cele de chia, de in și cânepă.
10. Alge
Algele sunt un alt superaliment, fiind bogate în iod, vitaminele A, B, C și E. De asemenea, ele sunt o sursă importantă de proteine, calciu, magneziu și fibre, iar o cană de alge conține aproximativ 2 grame de proteine. Ele pot fi folosite la realizarea de sushi, ca dressinguri în salate sau în diverse rețete de supe asiatice.
Reducerea cantității de carne consumată îți va îmbunătăți starea de spirit, sănătatea în general, va ameliora simptomele alergice, inflamațiile cronice și îți va îmbunătăți performanțele atletice.
Îmbogățește-ți salata cu aceste 10 surse de proteine
Salatele sunt apreciate de multă lume ca fiind sănătoase, dar uneori, una simplă nu te satisface, ceea ce nu înseamnă neapărat că trebuie să mănânci un mare sandviș sau o farfurie de cartofi prăjiți.