Iată câteva consecințe ale unor proceduri aparent inofensive.
1. Instrumentele
Cele mai importante consecințe ale vizitei la un salon slab sunt infecțiile. Prin instrumentele prea puțin sau deloc dezinfectate se transmit diverse tipuri de hepatită, virusul HIV și ciuperci neplăcute. Pentru a evita aceste neplăceri, doctorii recomandă să îți aduci de acasă propriul set de instrumente și să fii atentă la curățenia din salonul respectiv. De asemenea, poți întreba direct cât sunt de sterilizate instrumentele de lucru, pentru că, până la urmă, este vorba despre sănătatea ta.
2. Îndepărtarea bătăturilor
Medicii recomandă evitarea îndepărtării bătăturilor la salon, deoarece dacă ai pielea subțire sau circulație proastă a sângelui, instrumentele îți pot afecta piciorul. Mai degrabă pui creme speciale pe zonele afectate și porți încălțăminte comodă.
3. Tratarea unghiilor încarnate
Această procedură necesită un medic specialist, deoarece, în cele mai multe cazuri, personalul de la salon nu are pregătirea necesară să facă așa ceva, iar un tratament neadecvat duce la infecții serioase, ce pot fi tratate doar cu antibiotice sau chiar îndepărtarea întregii unghii. Dacă ai această problemă, adresează-te unui medic dermatolog.
4. Îndepărtarea cuticulelor
Cuticulele protejează unghia de infecții și prin îndepărtarea lor un artist manichiurist poate infecta sau deteriora unghia. Drept urmare, unghiile noi vor fi mai groase, fără culoare și în valuri, deci în loc de o manichiură frumoasă te vei alege cu unghii urâte. Singurul lucru ce poate fi făcut în siguranță este înmuierea cuticulelor cu creme speciale și împingerea lor către bază cu ustensile curate.
5. Gol sub unghie
O manichiură sau o pedichiură de proastă calitate duc la apariția golurilor de sub unghii, ca rezultat al afectării stratului inferior al unghiei. Acest lucru poate fi tratat doar de către dermatologi prin prescierea de vitamine, uleiuri și băi medicinale.
6. Unghii fragile
Orice femeie s-a lovit de această problemă și o manichiură deficitară duce la așa ceva, deoarece experții nu recomandă folosirea constantă a unei pile. Este mai bine să tai unghiile cu o foarfecuță și abia apoi să finisezi forma cu o pilă naturală, dar acest procedeu trebuie făcut doar pe unghiile uscate, deoarece dacă sunt ude sunt mai vulnerabile.
7. Unghii galbene
Culoarea galbenă a unghiilor se datorează, de obicei, unei probleme de sănătate, dar poate fi cauzată și de o manichiură prost efectuată. Specialiștii recomandă ca înaintea colorării unghiilor să se aplice un strat protector și să se folosească doar ojă de calitate. În plus, pe suprafața unghiilor nu trebuie aplicate soluții cu iod, iar culoarea naturală poate fi recăpătată folosind pastă de dinți, scrub-uri cu sare, băi cu lămâie și peroxid de hidrogen.
8. Pieliți
O manichiură neprofesionistă reprezintă apariția pieliților, iar experții sunt de părere că acestea ar trebui tăiate uniform, nu smulse. Pentru a evita apariția lor, hidratează-ți bine pielea cu creme ce conțin vitamina E și du-te doar la o manichiuristă profesionistă.
9. Epilarea picioarelor înainte de pedichiură
De obicei, femeile se epilează sau rad pe picioare înainte de a se duce la salon, ca să arate bine, dar pedichiuristele declară că rareori sunt atente la altceva decât degetele cu care lucrează. În plus, ele nu recomandă rănirea pielii, deoarece porii sunt deschiși după epilare și există riscuri mai mari de infecții.
10. Acoperirea unghiilor
Ojele și gelurile pentru unghii conțin chimicale periculoase ce dăunează unghiilor și provoacă reacții alergice sau chiar astm. Pentru a te asigura că totul este în regulă, experții recomandă ca, indiferent de metoda folosită, să-ți schimbi lacul de unghii la fiecare 3-4 saptămâni și să iei câte o pauză o dată la 6-8 luni. Ideal ar fi ca unghiile să respire 105 zile, adică atâta timp cât se regenerează complet.
11. Lămpile UV
Lămpile UV sunt folosite pentru a usca straturile de oje la manichiurile semipermanente sau false, dar reprezintă un pericol pentru sănătate. Ultravioletele dăunează pielii și, confor medicilor, pot duce la arsuri grave. Deci înainte de a te duce la un salon, aplică creme cu protecție solară sau, eventual, alege un salon care folosește lămpi cu led.
12. Băi fierbinți pentru picioare
Unul dintre motivele picioarelor crăpate sunt băile fierbinți. Cei care au adesea picioare umflate sau piele uscată ar trebui să evite băile fierbinți. Pentru a îmbunătăți sănătatea pielii, specialiștii recomandă folosirea constantă a cremelor și loțiunilor hidratante.
12 lucruri pe care orice manichiuristă experimentată ți le poate spune
Manichiura și pedichiura sunt acum la fel de normale precum spălatul pe dinți sau păr și ne încredem în diverse saloane fără măcar a pune la îndoială anumite lucruri. În spatele acestor proceduri se ascund totuși multe pericole, care, din fericire, pot fi evitate foarte ușor.