Nu sari peste micul dejun!
Cei care mananca dimineata ard mai putine calorii la pranz si la cina. Un mic dejun bogat in proteine, dar scazut in grasimi iti va da energie pentru intreaga zi. Sau poti alege un mic dejun bogat in fibre, care iti va satisface pofta de mancare, pana la pranz.
Foloseste mai putina sare!
Mai putina sare poate preveni bolile de inima. Verifica etichetele produselor alimentare si alege pe cele care au un procent scazut de sare.
7 alimente care iti aduc noroc in 2013
Fa-ti analize la sange!
Verifica colesterolul deoarece un nivel ridicat poate produce boli cardio. Afla daca ai un deficit de vitamine si minerale, si daca da, ia suplimente nutritive. In acest fel vei putea preveni anemia (daca ai un deficit de fier) sau spasmofilia (daca ai un nivel scazut de calciu si magneziu). Fa cel putin o examinare oftalmologica la doi ani. Chiar daca nu ai nevoie de ochelari corectori, o pereche de ochelari cu lentile de protectie pentru computer este foarte buna pentru sanatatea ta. Nu uita sa mergi la dentist (o data la sase luni).
Consuma multe legume si fructe!
Avantajele consumului de legume si fructe sunt numeroase si bine-cunoscute. Totusi, retineti ca acestea contin fibre, care sunt responsabile de senzatia de saturare. Fructele si legumele contin vitamine si minerale indispensabile pentru buna functionare a organismului. Contin putine calorii, in special legumele, de aceea nu sunt un pericol pentru silueta; dimpotriva, ele sunt indicate in diete.
Nu uita de vitamine si minerale!
Din pacate, chiar daca consumam zilnic fructe si legume, nu se pot asimila din alimente toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie pentru a fi sanatos. Trebuie sa luati multivitamine, de preferinta la recomandarea medicului. Mai ales primavara, cand organismul este slabit, pentru ca a asimilat mai putine fructe si legume proaspete, prin urmare, mai putine vitamine. Un nivel ridicat de vitamine si minerale fortifica corpul si spiritul.
Ce spun poftele despre sanatatea ta
Incearca sa introduci in dieta de zi cu zi anumite alimente!
De exemplu, iaurtul care contine bacterii. Ele fortifica echilibrul sistemului imunitar si restabileste echilibrul natural al organismului. Bacteriile reduc nivelul de colesterol.
Incearca sa reduci grasimile din alimente!
Alege alimente care au putine grasimi sau produse alimentare care contin “grasimi bune” (non-grasimi saturate). In general, acestea sunt grasimi vegetale. Acestea reduc nivelul de colesterol in sange, deci riscul de a avea boli cardio. Alimente care contin “grasimi bune”: nuci, seminte, alune (dar nu prajite), ulei de masline, avocado. Grasimi de evitat (saturate) sunt, de obicei, cele de origine animala, care cresc nivelul de colesterol.
Traieste momentul!
Incearca sa te bucuri de prezent fara sa te gandesti la ce ai de gand sa faci maine sau in viitor! Bucura-te de fiecare moment si sa ia lucrurile asa cum sunt ele. Este dovedit stiintific faptul ca unde nivelul de stress este mic, sistemul imunitar se fortifica.Bolile produse din cauza stresului sunt: hipertensiune arteriala, disfunctii cardiovasculare, astm, probleme de piele, depresii, insomnie, ulcer si cresterea riscului de a dezvolta cancer. Asta nu inseamna ca trebuie sa amanam toata treaba pe altadata! Sa incercam sa ne stresam intr-un mod pozitiv. Acest “stres pozitiv" ne motiveaza si ne stimuleaza.
Atentie la sanatatea pielii!
Intr-un regim alimentar echilibrat, in afara de cereale, fructe, legume si alimente probiotice, multa apa si ceai, suplimente nutritive cu vitamina A, E, seleniu si zinc sunt foarte recomandate pentru sanatatea pielii.
Fa cat mai multe exercitii fizice!
Dupa o zi lunga la locul de munca te simti epuizata si o ora de aerobic nu este tocmai ceva la care te gandesti. Insa efortul fizic este ca o eliberare, reduce tensiunea musculara, reimprospateaza starea de spirit si stimuleaza creativitatea. Exercitiile fizice stimuleaza secretia de serotonina din creier, o substanta care va ofera o stare buna de spirit.
Spune "Da!" consumului de lapte!
Mananca cereale crude!
In acest fel se vor pastra proprietatile acestora. Acestea ajuta la mentinerea unui nivel normal al glicemiei, protejeaza inima si controleaza greutatea corporala.
Acizii grasi protejeaza sanatatea sistemului nervos!
Se gasesc in special in peste: somon, pastrav, macrou si sardine. Stabilizeaza presiunea arteriala si joaca un rol foarte important in prevenirea bolilor cardiace si a unor tipuri de cancer. Sunt folositi pentru a preveni si trata starile de stres si depresia.